Speltips Örgryte – Trelleborg 18/10: Hemmastarka

Axel Sjödin Publicerat: 18 oktober 2021

Vi bjuds på ett spännande möte från Göteborg under måndagskvällen då Örgryte tar emot Trelleborg i den 25:e omgången.

Örgryte - Trelleborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I den oerhört jämna tabellen i Superettan har alla lag fortfarande allt att spela för och varje match är i allra högsta grad fortfarande viktig. Örgryte har efter initiala svårigheter under säsongen placerat sig bekvämt i mitten av tabellen på nionde plats.

Men trots detta har de alltså bara två poäng ned till stadstivalen GAIS som befinner sig på nedflyttnings-kvalplats. Mellan de båda rivalerna går det att hitta ytterligare tre lag i tabellen, vilket ger er en uppfattning om hur små marginaler det är i Superettan för tillfället.

Örgryte har kryssat sig fram i tabellen under sensommaren och hösten och hade i slutet av september chansen att göra ett ryck i tabellen i den mycket viktiga sexpoängaren i derbyt mot GAIS, de ledde länge matchen, men efter ett fantastiskt inhopp från Richard Yarsuvat som satte dit två mål i matchens slutskede kunde makrillarna vända och hålla kvar Örgryte inom räckhåll för bottenstriden.

Men derbyförlusten är också ÖIS enda förlust på deras nio senaste matcher där de kryssat fem gånger och vunnit tre. Skytteligaledaren Ajdin Zeljkovic fortsätter att hålla sitt Örgryte på avstånd från bottenlagen och de ser, trots små marginaler, ut att klara sig fint i år.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trelleborg har tappat formen

Gästerna har i sin tur två poäng upp till kvalplatsen till Allsvenskan som för närvarande ockuperas av Helsingborg. Tillsammans med Norrby och Landskrona sitter de alla på 38 poäng och precis som för Örgryte så är varje poäng de kan lägga vantarna på värd oerhört mycket i slutspurten av säsongen.

Trelleborg har dock halkat ned på senaste då de tidigare befann sig i toppstriden men nu har tappat mark. De har inte en enda vinst på sina fem senaste matcher, vilket alla varit mot konkurrenter om topplatserna. Det duger såklart inte om man ska vara med och utmana om platserna till Allsvenskan.

Under hela sommaren spelade de väldigt bra, men framåt hösten har de förväntade topplagen som fick en lite långsam start tagit ikapp. Sundsvall har dragit ifrån lite och Helsingborg är som sagt även de med i toppstriden nu.

Medan Trelleborg haft en nedåtgående trend så har Örgryte gått åt motsatt håll och har visat sig vara en väldigt tuff motståndare under hösten, särskilt på hemmaplan. Det har som sagt blivit en del kryss, men det ska mycket till för att Trelleborg lämnar Ullevi med tre poäng. Därför spelar vi på att ÖIS vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 1.78 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Örgryte – Draw no bet
Odds: 1.78
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: