Speltips Örgryte – Vasalund 19/7: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 15 juli 2021

Örgryte och Vasalund placerar sig strax ovanför nedflyttningstrecket i Superettan. Nu ställs de mot varandra i ett möte med viktiga poäng på spel. Matchen spelas måndagen den 19 juli med avspark kl 19.00.

Örgryte – Vasalund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nybygget Örgryte och nykomlingen Vasalund hade inga skyhöga förväntningar på sig inför årets säsong av Superettan och de har heller inte fått någon flygande start.

Örgryte är med sina 11 poäng på 11 spelade matcher en poäng före Vasalund som har en match mindre spelad. Den poängskörden gör att de båda indragna i bottenstriden med en tredjedel av säsongen spelad.

Örgrytes trend var emellertid uppåtgående inför det sommaruppehåll som varat i ganska exakt en månad fram till nu. De avslutade våren med att besegra Brage, en annan bottenkonkurrent, med 3-1. Dessförinnan hade man kryssat i tre raka matcher mot topplagen Landskrona, Värnamo och J-Södra.

Till nackdel för ÖIS hör dock att man tappat sin kanske bästa spelare Hermann Sjögrell som värvats av Sirius under uppehållet.

Vasalund, å andra sidan, har blandat och gett en hel del under sina första 10 matcher i Superettan. Med 19 insläppta mål är man sämst i serien men man har också svarat för ett par väldigt starka insatser.

Man avslutade våren svagt med förluster mot både Akropolis och Landskrona i vilka man släppte in tre mål i båda dessa matcher.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Örgryte

Örgrytes ”projekt” är nytt i och med Dane Ivarssons tillträde som huvudtränare inför säsongen. Hans ambitioner är höga och man har försökt spela en eventuellt svårare fotboll baserat på mer bollinnehav än vad som tidigare varit fallet.

Inledningsvis gick det inget vidare då man efter fem spelade matcher stod på två poäng och noll segrar. Sedan dess har man successivt blivit bättre och bättre och har nu endast förlorat en av sina sex senaste matcher och det trots att spelschemat var som svårast under den delen av våren.

Målskyttet har varit ÖIS främsta problem så här långt och det trots att man en skytteligaledare i Ajdin Zeljkovic som hängt dit sex baljor.

Örgryte har dock en stabilitet och en hög lägstanivå i sina prestationer som Vasalund definitivt saknat. Nykomlingen har svarat för ett par fina insatser men man har fallit igenom lite för många gånger.

Med 19 insläppta mål på 10 matcher har det varit tydligt att försvarsorganisationen inte riktigt sitter ihop. När de har en bra dag finns det mycket skicklighet i det här laget men om tränare Dalibor Savic inte får bukt med de defensiva bristerna kan det bli en jobbig höst för Vasalund.

Det finns inga givna matcher i den här serien men min bild är att Örgryte är ett betydligt mer gediget lag än Vasalund och det tror jag kommer visa sig här.

Tappet av Sjögrell lär svida för ÖIS men i den här enskilda matcher ska det inte betyda alltför mycket. Jag finner ett bra spelvärde i att hemmalaget kommer gå segrande och det spelas till fina 2.17 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Örgryte vinner
Odds: 2.17
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, måndag 19 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: