Speltips Öster – Akropolis 27/11: Kniven mot strupen

Martin Efvergren Publicerat: 26 november 2021

Akropolis IF måste ta minst en poäng i bortamötet mot Östers IF i den sista omgången av Superettan. Matchen spelas lördagen den 27 november 2021 med avspark kl 15.00.

Öster – Akropolis

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den sista avgörande omgången av Superettan 2021 ligger Akropolis på en negativ kvalplats. Det är emellertid oerhört jämnt i bottenskiktet och hela sex lag riskerar att få kvala för att hänga kvar i Superettan. Akropolis ligger just nu sämst till men endast på grund av målskillnad då man står på samma poäng som både J-Södra och Västerås.

För Östers del gäller den här matchen inte något mer att man kan klättra upp till en fjärdeplats, vilket vore en fin placering om man ser till var de befann sig efter halva säsongen. Öster ligger inför den här matchen på sjätte plats i tabellen och man är Superettans formstarkaste lag.

Öster har inte förlorat på elva raka matcher och är således inget önskemotstånd för Akropolis i det här läget. Akropolis hade höga ambitioner men har krigat i botten av tabellen hela säsongen. En viss uppryckning mot slutet gör ändå att man mycket väl kan lösa ett nytt Superettan-kontrakt.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla lag

Akropolis gjorde två starka insatser mot skånskt motstånd då man besegrade både Landskrona och Trelleborg hemma på Grimsta. Därefter har det dock bara blivit en poäng på de två senaste matcherna. I söndags spelade man 0-0 hemma mot Gais och dessförinnan föll man med 2-0 borta mot Brage.

Östers tränare Denis Velic har aviserat att detta är han sista säsong som Öster-tränare och samtidigt har laget presterat bättre än vad man har gjort på flera år. Senast spelade man 1-1 borta mot GIF Sundsvall efter att mittbacken John Stenberg fått rött kort i den 67:e minuten. Han är således avstängd den här matchen.

Ett avbräck för Östers försvar som nu kan gå för att bli det lag som släppt in minst antal mål i serien. Med 25 insläppta mål är Öster just nu bäst i Superettan i den kategorin och den förstaplatsen vill man säkert försvara, i dubbel bemärkelse.

Akropolis gör i första hand upp med J-Södra och Västerås som möter Trelleborg respektive Helsingborg i sina sista matcher. Alla tre bottenlaget spelar på bortaplan. Akropolis har sämst målskillnad av alla lag som riskrerar den negativa kvalplatsen och måste därmed ta poäng här. Helst bör man vinna men sannolikt kan ett kryss räcka långt.

Initialt lär Akropolis vara måna om att hålla tätt bakåt och stundens allvar lär bli en faktor som kan hämma. Öster kan spela mer avslappnat och det kan mycket väl gynna dem trots att de inte har jättemycket att spela för.

Öster har seriens bästa defensiv och man är också det målsnålaste laget totalt sett. Akropolis kommer att prioritera försvarsspelet och det har gjorts under 2.5 mål i 7 av deras 9 senaste matcher. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen till 1.85 gånger insatsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 27 november 2021
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: