Speltips Öster – Halmstad 19/5: Toppmöte i Superettan

Axel Sjödin Publicerat: 19 maj 2022

Torsdagen bjuder på ett toppmöte från Allsvenskan då Öster tar emot Halmstad på Visma Arena.

Öster - Halmstad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den åttonde omgången i Superettan så befinner sig Halmstad på andra plats i tabellen med sämre målskillnad än serieledande Brage. Öster återfinns i sin på fjärde plats tre poäng bakom. Det är definitivt ett toppmöte mellan två klubbar som båda förväntas vara med och slåss om uppflyttning under hösten.

Halmstad inledde säsongen lite skakigt med ett kryss borta mot Örgryte följt av förlust hemma mot Norrby. Men därefter så har det varit raka vägen mot tabelltoppen för HBK. Fem raka vinster gör att de nu som sagt står på samma poäng som Brage i toppen.

Att döma av det vi har sett hittills så verkar Halmstad redo för att ta sig tillbaka till Allsvenskan omgående under Magnus Haglunds ledning. Med tanke på hur Halmstad såg ut förra året under samma tränare så är det föga förvånande att de är det lag som har släppt in minst mål i Superettan hittills, något de delar med Öster då båda lagen har släppt in sex.

Med tanke på hur spelschemat har sett ut så är Halmstads fem raka vinster än mer imponerande. De har bland annat slagit Örebro, formstarka Skövde och nu senast det då serieledande AFC Eskilstuna. De tar trepoängare mot topplag efter topplag och bör nog ses som favoriter även mot Öster.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dålig poängskörd på hemmaplan hittills

Öster har även de fått en bra start på säsongen med tretton poäng efter sju matcher. Senast åkte de dock på en förlust borta mot Örebro och formen känns inte riktigt lika övertygande som Halmstads.

En lovande inledning kombinerat med ett par vassa värvningar inför säsongen, inte minst Vladimir Rodic från Hammarby, har ingivit nytt hopp om att kunna återvända till Allsvenskan.

En intressant statistik att notera hittills dock är att båda lagen har varit vassare på bortaplan. Halmstad har plockat tio av tolv möjliga på bortagräs medan Öster bara har fått med sig fyra pinnar på tre matcher hemma i Växjö.

En match som denna med två väldigt defensivt stabila lag kan absolut sluta i kryss, men Halmstad har trots allt känts snäppet vassare hittills och den starka formen går inte att förneka. För 1.84 gånger pengarna hos Expekt så spelar vi därmed på att Halmstad vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halmstad – Draw no bet
Odds: 1.84
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: