Speltips Öster – J-Södra 27/7: Smålandsderby!

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2021

Öster tar emot J-Södra i ett Smålandsderby och rivalmöte där mycket står på spel. Matchen spelas tisdagen den 27 juli med avspark kl 19.00.

Öster – J-Södra

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter 12 spelade omgångar har Öster spelat ihop 15 poäng, vilket ger en mittenplacering i tabellen. Det får väl sägas vara godkänd utdelning totalt sett men Dennis Velics och hans manskap har garanterat högre ambitioner än så.

Nu gör man sitt andra raka Smålandsderby efter att ha förlorat borta mot Värnamo med 2-0 i återstarten av Superettan förra helgen. I de tre sista matcherna innan uppehållet tog man fem poäng och höll nollan i samtliga dessa matcher.

Defensiven har varit Östers styrka så här långt men i anfallsväg finns en hel del övrigt att önska. Hittills har man endast mäktat med att göra 10 mål på sina 12 matcher.

Nu väntar ett nytt tufft derby mot en formstark rival från Jönköping. J-Södra kommer till det här mötet med fem segrar och ett kryss på de sex senaste och verkligen tagit upp jakten på den absoluta toppen.

Senast gjorde man dock en av sina sämre prestationer för säsongen då man, trots det, vann borta mot Falkenberg med 3-2. J-Södra kom egentligen aldrig in i matchen som fördes av ett aggressivt spelande hemmalag men på något vis lyckades man ändå trolla med sig tre poäng hem.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel J-Södra

På förhand är oddsen jämna men hemmalaget Öster står till knappa favoriter till oddset 2.65 gånger pengarna. J-Södra är dock sex poäng före i tabellen och har den klart bättre trenden.

En annan faktor som talar till J-Södras fördel är historiken lagen emellan som, i synnerhet i derbyn, kan ha viss påverkan. Förra säsongen vann J-Södra båda matcherna relativt klart (3-1 och 4-1) och man har vunnit de 4 senaste mötena.

Öster lär dock vara rejält sugna på att sätta stopp för den sviten. De är ett gediget och svårforcerat lag som alltid är svårslagna. Samtidigt saknas det en hel vad gäller kreativa, offensiva idéer.

Trots tappet av mittfältskreatören Mostafa Zeidan till Sirius har J-Södra betydligt mer av den kreativa, irrationella varan i sitt lag. Hemvändaren Edin Hamidovic var tillbaka från start senast och visade sin kvaliteter direkt. Därtill finns Eric Omondi och Robin Book som ofta gör det oförutsägbara.

Patrik Jildefalk drar sig heller inte för att stuva om och förändra en hel del både i matcher och från match till match. Grundtanken är emellertid alltid offensiv. På så vis skiljer sig han och Velic en del.

Försvarsmässigt såg det inte bra ut för J-Södras del senast och man behövde göra tre mål för att vinna. Med 20 mål på 12 matcher är man näst i serien och jag tror J-Södra kan bidra till att den här matchen öppnar upp sig.

Östers matcher är normalt sett mer låsta men här behöver man gå framåt för att bryta den negativa derbystatistiken.

Sammantaget borgar detta för en underhållande match där jag tror att båda lagen kommer göra mål. Det spelas till 1.79 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 1.79
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, tisdag 27 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: