Speltips Öster – Landskrona 26/5: Dags att vända

Axel Sjödin Publicerat: 26 maj 2023

Både Öster och Landskrona BoIS står på samma poäng inför omgången där viktiga poäng står på spel på Visma Arena.

Öster - Landskrona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den stora förhandsfavoriten Öster stod för en väldigt stark säsongsinledning, men har under de senaste omgångarna stannat av. Nu väntar en viktig sexpoängare mot Landskrona där vinnaren kan haka på topplagen och förloraren halka efter. Båda står på 13 poäng inför omgången och har fyra poäng upp till Västerås och Utsikten i delad serieledning.

Med fyra raka vinster i öppningsmatcherna såg Öster ut som en given kandidat till uppflyttning, inte minst då de genom sina segrar bekräftade vad många hade trott redan inför säsongen. Men sedan dess har det blivit fyra matcher utan vinst och de har tappat mycket mark i toppstriden. De har två raka förluster i ryggen mot topplagen GAIS och Västerås och nu behöver Öster studsa tillbaka med en seger för att inte halka efter.

Att förlora borta mot VSK är knappast något som får varningsklockorna att ringa, Västerås har sett väldigt stabila ut och är svårslagna på hemmaplan. Men att de nu bara har tagit en poäng på sina fyra senaste matcher är trots allt lite oroväckande för Östers del, som nog inte hade räknat med ett såhär tidigt bakslag.

Spelmässigt har det dock sett bättre ut än vad resultaten visar och förlusten mot Östersund borde nog egentligen ha varit en vinst om de hade marginalerna på sin sida. Öster är, och ska vara, ett av seriens bästa lag och kommer nog inom kort att ta sig ur sin formsvacka.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Landskrona har börjat plocka trepoängare

Gästande BoIS har dock sett bra ut på senaste och kommer inte att bli en lätt uppgift. Efter en tveksam säsongsinledning har de plockat tio poäng av tolv möjliga i sina fyra senaste matcher och kände nog rejäl medvind efter att ha slagit Helsingborg i Skånederbyt för några omgångar sedan.

Senast kommer de också från en 3-2-seger hemma mot Örebro i en svängig match där Landskrona drog det längsta strået tillslut. Men deras fina resultat har kommit till ett pris då lagkaptenen och försvarsgeneralen Philip Anderssons hälsena rök mot Västerås för två omgångar sedan, vilket innebär att säsongen mycket väl kan vara över för deras viktiga försvarskugge. Trots att de följde upp med ytterligare en vinst mot ÖSK därefter kan det nog innebära några tappade poäng här och var under säsongen.

Landskrona är som sagt ingen lätt motståndare, men det är svårt att se dem utmana om de högre placeringarna på samma sätt som förväntas av Öster. Hemmalaget har fått tillbaka sina två spelare från avstängning i förra matchen och lär vara väldigt måna om att vända den negativa trenden framför sin hemmapublik på fredag. Den raka ettan spelas därmed för 1.80 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Öster vinner
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 26 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+