Speltips Öster – Skövde 14/7: Måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 13 juli 2023

Ett formsvagt Öster ska åter försöka närma sig toppen då de möter tabelljumbon Skövde under fredagen.

Öster - Skövde

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Superettans fjortonde omgång inleds med ett intressant möte mellan ett formsvagt topplag och ett bottenlag som plötsligt sprattlade till i den förra omgången och tog poäng mot tufft motstånd. Öster har inte råd att tappa poäng mot tabelljumbon, samtidigt som Skövde behöver alla poäng de kan få tag på ifall de ska lyckas klättra upp från jumboplatsen.

Återkomsten gick inte som planerat för Östers del, även om de tidigt lyckades ta ledningen borta mot Örebro genom Vladimir Rodic. Men därefter hade de inte mycket att komma med och istället försökte de hålla undan mot ett ÖSK som fortsatte att komma till chanser. Kvitteringen kom också välförtjänt en bit in i andra halvlek och sett till insatsen ska Öster nog vara rätt nöjda med en poäng trots allt.

Öster har varit rätt inaktiva under transferfönstret, men bevisligen har de en trupp som kan leverera på hög superettan nivå redan med tanke på hur de öppnade säsongen. Sedan dess har de emellertid hållit i en stadigt nedåtgående trend. Hemmamatchen mot Skövde kan vara en chans att hitta tillbaka till vinnarspåret, men en eventuell förlust hade nog utlöst en smärre kris i Öster-lägret.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skövde överraskade senast

Det har sett väldigt mörkt ut under hela säsongen för Skövdes del, som redan framåt hösten ifjol började dala nedåt i tabellen. Utan Gustav Fribergs långa inkast har de haft det svårt att skapa särskilt mycket framåt, samtidigt som defensiven har varit direkt usel vid många tillfällen.

När de då mötte topplaget GAIS i återstarten kändes resultatet nästan på förhand givet. Men de grönsvarta fick snällt dela med sig av poängen efter en mållös tillställning där Skövde lyckades störa mycket av göteborgarnas spel. Det var en relativt chansfattig match under långa delar, utöver ett ribbskott från Darrell Kamben Tibell, men framåt slutet forcerade GAIS ordentligt utan resultat.

Det är en poäng som mycket väl kan ge Skövde lite momentum. De har nu tagit poäng i tre av deras fyra senaste matcher och det var nog viktigt att de stod för en stark insats precis efter återstarten igen med tanke på den överkörning de fick utstå mot Västerås. Skövde har nu fyra poäng upp till nästjumbon AFC och sex poäng upp till de negativa kvalplatserna, så det gäller att de fortsätter hålla i detta.

Men med det sagt lär det verkligen inte bli lätt att lyckas plocka poäng borta i Växjö. Öster har dock inte fått till det offensiva spelet på senaste och ifall Skövde kan störa dem som de gjorde mot GAIS kan det nog bli en målsnål historia. För hela 2.34 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på under 2,5 mål i matchen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.34
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 14 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+