Speltips Öster – Trelleborg 10/4: Förväntat toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2023

Den andra omgången bjuder på ett förhandstippat toppmöte mellan Öster och Trelleborg i Växjö.

Öster - Trelleborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

På förhand så förväntas båda dessa klubbar vara med och slåss om uppflyttning till allsvenskan, men de fick diametralt skilda inledningar på sina respektive säsonger under förra helgen.

Öster, som tillsammans med Helsingborg förväntas knipa direktplatserna till allsvenskan, lyckades få med sig en blytung seger mot just HIF på Olympia inför välfyllda läktare i premiären. Vi fick en fantastisk inramning och ett vackert tifo i det tidiga toppmötet, men matchen i sig bjöd mestadels på kamp och en drös skador åt båda hållen.

Det kändes verkligen som en mållös kryssmatch, men Öster skulle sno med sig alla tre poängen hem till Växjö efter att Adam Bergmark Wiberg lyckats trycka in matchens enda mål i den 89:e minuten efter att Helsingborg misslyckats med att få bort bollen. Säsongens förmodligen tuffaste bortamatch är därmed avklarat och tre poäng inräknade på kontot för seriefavoriterna Öster.

Segern kan dock ha varit dyrköpt då Runar Thor Sigurgeirsson och Manasse Kusu båda fick bytas ut på grund av skador.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuff start för Trelleborg

Trelleborg inledde i sin tur säsongen hemma på Vångavallen mot nykomlingen Gefle, där de var klara favoriter till segern. Men Gefle rivstartade med ett tidigt mål i den tredje minuten – vilket också blev matchens enda. Trots de höga förväntningarna på Trelleborg så kändes det ganska avslaget från både spelarna och från läktarhåll.

De låg under hela matchen, men lyckades ändå inte skapa särskilt många vassa lägen att kvittera. Det blev inget skönspel på Vångavallen förra helgen då matchen blev ganska fysisk med mycket avblåsningar, vilket Trelleborg hade svårt att hantera. Andra halvleken var klart bättre än den första för TFF:s del och slutminuterna så var de väldigt nära en kvittering, men fick tillslut lämna premiären tomhänta.

Nu väntar en betydligt tuffare uppgift borta mot Öster och TFF behöver ladda om batterierna snabbt för att kunna studsa tillbaka. De har visat upp starka resultat under försäsongen, men känns något överskattade från medialt håll. Öster känns däremot väldigt starka i år och har fortsatt att bygga på den trupp som tog sig till kval under förra säsongen. Vi spelar därmed på den raka ettan här för de 1.77 gånger pengarna som Betinia erbjuder.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Öster vinner
Odds: 1.77
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, måndag 10 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+