Speltips Öster – Trelleborg 10/8: Tät batalj

Martin Efvergren Publicerat: 8 augusti 2021

Östers IF tar emot Trelleborgs FF i Superettans 15:e omgång. Matchen spelas tisdagen den 10 augusti med avspark kl 19.00.

Öster – Trelleborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med snart halva säsongen spelad av Superettan står Trelleborg på 25 poäng och jagar därmed topptrion medan Öster befinner sig i mitten av tabellen på 18 poäng.

Öster kommer från en 1-0-förlust borta mot bottenlaget Akropolis och har inte lyckats hitta något riktigt lyft så här långt. Defensivt har man varit solida men det är de offensiva bitarna som saknas för att tillhöra toppen.

Man har tagit Isak Magnusson från Kalmar för att spetsa laget, men i dagarna blev det också klart att en av deras bästa spelare, Carl Johansson, lämnar för nederländska VVV-Venlo.

Sedan uppehållet har Öster också spelat två Smålandsderbyn där man först förlorade med 2-0 mot Värnamo och därefter vann med 1-0 på J-Södra.

Nu väntar ett Trelleborg som kommer med ett fint facit från den senaste tiden. Främsta skalpen är den senaste omgångens 2-0-seger i Skånederbyt mot Helsingborg. Där svarade man för en stark insats och vann välförtjänt utan att HIF egentligen kunde komma riktigt nära.

Efter uppehållet förlorad man dock ett annat derby, mot Landskrona men man har vunnit fem av sina sex senaste matcher och lär ha en god känsla i laget för tillfället.

100 KRONOR FREEBET FÖR NYA KUNDER! William Hill är ett av världens äldsta spelbolag. Man vet med andra ord precis vad man sysslar med. Nu blir man mer synliga i Sverige – och nya kunder får 100 kronor freebet. Bommar ditt spel får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos william hill!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Trelleborg

Som vanligt när det gäller Superettan är förutsättningarna jämna inför den här matchen. Öster står som favoriter, främst i kraft av att man är hemmalag. Ett spel på en Öster-seger ger cirka 2.30 gånger pengarna.

Ser vi till de båda lagens insatser i senaste omgången samt tabelläge och trend är det emellertid fördel Trelleborg. Ser vi till förra säsongens möten är det dock Öster som är i förarsätet då man vann båda mötena med 1-0.

Resultatet 1-0 är ganska talande då båda lagen har varit involverade i målsnåla matcher den senaste tiden.

Trelleborg har hållit nollan i sina två senaste och såg oerhört täta ut mot Helsingborg senast. Öster har målskillnaden 1-3 på sina 3 senaste matcher. Därtill är Öster seriens målsnålaste lag med ett snitt på 1.71 (gjorda/insläppta) mål per match.

Mycket talar för att det här kommer bli en tät och just målsnål tillställning mellan två lag som är skickliga i sitt försvarsspel. Underspelen är dock lågt satta, ett spel på under 2.5 mål ger bara cirka 1.70 i utdelning.

Det lär bli små marginaler som avgör men jag håller Trelleborg som favoriter här. De har ett positivt momentum och goda förutsättningar för att strida om ett allsvenskt avancemang den här säsongen.

En rak tvåa till oddset 3.50 lockar – men mitt spel blir att båda lagen inte kommer göra mål, vilket ges till ett odds omkring dubbla insatsen. Båda lagen har inte gjort mål i Östers 7 senaste matcher. Detsamma gäller Trelleborgs 2 senaste.

Att båda lagen inte gör mål spelas till fina 1.97 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.97
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, tisdag 10 augusti
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: