Speltips Östersund – Landskrona 15/7: Trubbigt framåt

Axel Sjödin Publicerat: 15 juli 2023

Östersund ställs mot Landskrona hemma på Jämtkraft Arena på lördag i den andra omgången efter återstarten.

Östersund - Landskrona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är ett på förhand jämnt och ganska ovisst möte som väntar, men Östersund gäller trots allt som ganska klara favoriter hos spelbolagen. ÖFK inledde säsongen väldigt starkt, men har fortsatt att dala i tabellen och börjar nu närma sig de negativa kvalplatserna. BoIS ligger bara två poäng över i den jämna superettan-tabellen, och kan bli omsprungna vid förlust.

Östersund förutspåddes få det tufft i år, med de ekonomiska bekymmer som klubben längre har brottats med. Inledningsvis överraskade de rejält, men på senaste tiden har det gått mer som förväntat. På deras åtta senaste matcher har de bara en enda vinst – segern hemma mot Örgryte precis innan uppehållet.

Men i måndags åkte de på ännu en förlust borta mot Helsingborg, där det avgörande målet kom sent efter en styrning från Theodore Rask, vilket skrevs som självmål. Det var en väldigt chansfattig match där de mycket väl hade kunnat få med sig en poäng, men de skapade inte heller mycket själva och när de nu har tvingats sälja Chovanie Amatkarijo utan att ersätta honom är det ett försvagat och formsvagt Östersund som ska försöka överleva höstsäsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Landskrona är det bättre laget

Även Landskrona har sålt ett av deras största anfallsvapen, då Camil Jebara lämnat klubben för Elfsborg. Men till skillnad från Östersund så ser det ekonomiska läget betydligt bättre ut i Landskrona, och de har hämtat in tilltänkta ersättare från Ettan Norra. Det är såklart ett tapp oavsett, men BoIS är i en bättre sits än vad deras motståndare på lördag är i nästan alla avseenden.

Landskrona spelade 1-1 mot topplaget J-Södra i omstarten efter att ha hämtat upp ett underläge från första halvlek. De var också nära att pricka in 2-1 genom Ousmane Diawara som lyckades runda målvakten, och det var tydligt att J-Södra hade problem med att hålla Diawara i schack under hela andra halvlek.

Även om det har varit ganska spretiga resultat för Landskronas del så känns de som det bättre laget i nuläget. Men bortaspelet har varit ett problem under hela säsongen – på sex matcher har de bara lyckats plocka fyra poäng, men mot ett formsvagt Östersund borde rimligtvis ha chansen att förbättra det poängsnittet något.

Vi kombinerar därmed dubbelchansen X2 med ett spel på under 3,5 mål, då båda lagen har blivit lite trubbigare framåt sedan transferfönstret öppnade. Östersund spelar inte sällan chansfattiga matcher och för 2.16 gånger pengarna hos Betinia känns det som bra odds inför mötet.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3,5 mål
Odds: 2.16
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, lördag 15 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+