Speltips Skövde – AFC Eskilstuna 5/6: Bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 5 juni 2023

På måndagen får vi följa ett bottenmöte mellan Skövde och AFC Eskilstuna på Södermalms IP.

Skövde - AFC Eskilstuna

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Skövde fortsätter att halka efter nere i botten, men behöver desperat börja plocka trepoängare snart för att ha en chans att hänga på lagen ovanför. AFC Eskilstuna ligger bara tre placeringar ovanför tabelljumbon, men har trots allt åtta poäng mer och har trots allt stått för en godkänd prestation hittills.

De lyckades åtminstone undvika förlust i det väldigt viktiga bottenmötet borta mot Helsingborg i den förra omgången, men det lär trots allt vara med en bitter eftersmak som de lämnade det mötet. Det var inte en särskilt välspelad, men jämn match, där Skövde vid ett tillfälle hade en boll som såg ut att vara över mållinjen. Målet blev dock aldrig tilldelat och kameravinklarna räckte inte till för att med all säkerhet säga att den var över linjen – även om det onekligen ser ut som det.

Tobias Lindroths manskap fortsätter därmed sin kräftgång i superettan och har inte alls lyckats komma upp i den nivå som de visade på som nykomling förra året. Känslan är att andra lag har börjat genomskåda deras ganska endimensionella strategi med långbollar och långa inkast i boxen, vilket Skövde inte har kunnat anpassa sig till. Lindroth hävdar dock att Skövde ska agera under sommarfönstret, så vi får se ifall de kan lyckas studsa tillbaka efter sommaruppehållet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AFC har täppt till bakåt

För femte matchen i rad lyckades AFC Eskilstuna undvika förlust då de fick med sig en stark poäng hem från Västerås. Det enda problemet är att endast en av deras fem senaste matcher har resulterat i vinst och att de fortsatt ligger kvar på 13:e plats i tabellen. De har dock fortsatt kontakt med lagen ovanför dem och har bara tre poäng upp till den övre tabellhalvan.

Sett till det motstånd de har ställts mot får man också säga att resultaten har varit väldigt bra i jämförelse med hur de öppnade säsongen. Kryssen har först och främst kommit mot topplag såsom Utsikten, GAIS och Västerås och de lyckades till och med vinna borta mot J-Södra.

Så med tanke på att de nästan uteslutande har mött motstånd från topp tabelltoppen får man ändå säga att AFC har lyft sig rejält. Framförallt har de lyckats täppa till defensiven som inte alls såg bra ut när de radade upp 0-3-förluster på bortaplan inledningsvis. Nu har de hållit två raka nollor mot GAIS och Västerås inför måndagens match.

Skövde väntar fortfarande på sin första seger och jag tror inte att den kommer att komma mot ett uppenbart svårslaget AFC. Skövde är emellertid favoriter hemma, vilket gör att spelvärdet ligger hos gästerna i mitt tycke. Krysset går inte att bortse från och jag tycker ändå att det finns ett bra spelvärde i dubbelchansen X2 för 1.67 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.67
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, söndag 5 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+