Speltips Skövde – Västerås 6/8: Toppen mot botten

Axel Sjödin Publicerat: 5 augusti 2023

Det är toppen mot botten som möts då Skövde tar emot Västerås på Södermalms IP under söndagen.

Skövde - Västerås

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Skövde har ryckt till lite nere i botten vid ett par tillfällen under senare tid, men är trots allt fortfarande seriens klart svagaste lag och kommer att få det svårt att undvika nedflyttning. Västerås har i sin tur radat upp sex raka vinster och har närmat sig förstaplatsen med stormsteg under senare veckor. De har i skrivande stund hela sju poäng ned till Öster på tredjeplatsen och ser otroligt stabila ut.

Skövde tog en blytung seger mot Örgryte i bottenmötet för ett par omgångar sedan, men de föll återigen platt då de förlorade med 0-3 mot AFC senast, i en match där målskillnaden hade kunnat vara större än så. Deras taktik är i vanlig ordning att mata långbollar och göra mål på fasta situationer genom långa inkast, men det kommer att bli svårt att skapa oreda i ett väldigt organiserat Västeråsförsvar.

Klubben har lånat in ett par nyförvärv under sommaren från Kalmar och Mjällby, och Isak Bjerkebo och Yusuf Abdulazeez är välkomna tillskott för att försöka stärka Skövdes offensiv. Men det är inga namn som kommer att kunna vända det här på egen hand, även om Bjerkebo har sett spännande ut hittills. Skövde kommer med all förmodan att fortsätta få det tufft även under hösten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerås har varit oerhört stabila defensivt

Allt går gästernas väg för tillfället och de närmar sig i allsvenskan i rask takt för tillfället. I deras svit på sex raka segrar har de bland annat besegrat både GAIS och Utsikten och känns i dagsläget som det klart bästa laget i serien. Kalle Karlsson har verkligen lyckats få ihop pusselbitarna och i helgens match bör de kunna ta tre poäng utan större bekymmer.

De är inte ett lag som öser in mål, men defensivt är de oerhört trygga. VSK har bara släppt in nio mål såhär långt, vilket är minst i superettan. De har hållit nollan i fyra av deras fem senaste matcher, och möter nu alltså Skövde som har lyckats producera minst antal mål framåt i hela serien.

Det lär som sagt bli svårt för Skövde att skapa oreda i Västerås väldigt strukturerade försvar och allt pekar åt ett håll inför matchen. VSK har också vunnit även när spelet har sett lite sämre ut, vilket är typiskt för ett bra lag som har fått spelet att stämma. Vi spelar därmed på att Västerås vinner utan att släppa in mål för mycket fina 2.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås vinner mot noll
Odds: 2.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 6 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+