Speltips Stuttgart – Hamburger SV 1/6: Bundesliga-kval

Axel Sjödin Publicerat: 1 juni 2023

Ett väldigt intressant dubbelmöte väntar i Bundesliga-kvalet mellan Stuttgart och Hamburger SV.

Stuttgart - Hamburger SV

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På torsdag väntar det första av två möten och det är Stuttgart som inleder med fördel av hemmaplan. De var nära att slippa undan kvalet, men det var även deras motståndare HSV, då det var dramatik på flera håll i de avslutande omgångarna i det tyska seriesystemet.

Hamburger SV hade redan börjat fira sin uppflyttning med planstormning då de besegrat Sandhausen i den sista omgången och därmed stod två poäng ovanför Heidenheim i tabellen, som låg under borta mot Regensburg på tilläggstid. Men Heidenheim stod för en mirakulös vändning genom en kvittering i den 93:e och ett segermål i den 99:e, vilket snabbt tog död på feststämningen i Hamburg.

Sedan HSV halkade ned från Bundesliga för fem år sedan har de ständigt varit nära att komma tillbaka till högstaserien, men aldrig riktigt lyckats. Tre raka fjärdeplatser följdes upp av en chans att kvala förra året, men där räckte de inte riktigt till mot Hertha Berlin. Nu är det återigen kval som väntar och det kommer inte att bli lätt, särskilt inte när de oundvikligen måste känna sig lite nedslagna efter den sista omgången.

HSV har dock stått för en stark säsong och var bara en poäng bakom de två lag som flyttades upp direkt, en bra bit ovanför fjärdeplacerade Düsseldorf. Formen är det dessutom inte heller något fel på med tre raka segrar i ryggen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stuttgart har varit i bra form

Favoritskapet ligger dock onekligen på Stuttgart, som ska försöka hålla sig kvar i högstaligan. Dessa typer av kval vinns ofta av laget från den högre serien, och Stuttgart var som sagt väldigt nära att klara sig undan kvalet helt och hållet. De hade en fin slutspurt i tabellen, där de bara förlorade en av deras åtta sista matcher, och de kunde säkra vidare spel i Bundesliga med en seger hemma mot bottenkonkurrenten Hoffenheim i den sista omgången.

Stuttgart skapade många vassa chanser och borde nog ha lyckats vinna sett till spelet, men det var istället Hoffenheim som gjorde matchens första mål sent och Stuttgart fick nöja sig med kryss och kvalspel.

Den starka formen Stuttgart befinner sig i gör trots allt att de får ses som klara favoriter, hade det varit Augsburg som stod för motståndet hade jag gett HSV bättre chanser, men det kommer att bli tufft att slå Stuttgart.

Men trots hemmalaget fina form håller de sällan tätt bakåt. De har släppt in mål i 13 raka ligamatcher och därmed tycker jag att det finns fint spelvärde i att kombinera dubbelchansen 1X med att båda lagen gör mål för 1.94 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & BLGM
Odds: 1.94
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:15, torsdag 1 juni
TV: 
Stream: