Speltips Sundsvall – Brage 2/8: Pressade lag

Martin Efvergren Publicerat: 1 augusti 2021

Måndagskvällen bjuder på Superettan-fotboll då GIF Sundsvall tar emot IK Brage. Matchen spelas 2 augusti med avspark kl 19.00.

Sundsvall – Brage

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det förväntade topplaget GIF Sundsvall börjar halka efter den absoluta toppen i Superettan alltmer. Med två raka förluster bakom sig är poängbehovet stort när man nu ställs mot Brage i 14:e omgången.

Skrällagen Landskrona, Norrby och Värnamo gör det gör det allt svårare för Sundsvall att nå sin ambition om ett allsvenskt avancemang. Efter 13 spelade omgångar är trean Värnamo sex poäng före Giffarna som står på 20 poäng.

Sundsvall avslutade vårsäsongen starkt med segrar mot Gais och Västerås. Men sedan återstarten har det blivit två raka förluster. Senast föll man med 2-0 borta mot Landskrona och dessförinnan med samma siffror borta AFC Eskilstuna.

Nu väntar en efterlängtad hemmamatch mot IK Brage som står på 12 poäng efter 13 matcher och har varit involverade i bottenstriden hela säsongen.

De avslutade våren med förluster mot Landskrona och Örgryte och har sedan återstarten vunnit med 2-0 borta mot Gais och senast föll man med 1-0 hemma mot Trelleborg.

Försvararen Alexander Zetterström blev utvisad i den 58:e minuten i den matchen när TFF redan hade tagit ledningen. Därmed blev det svårt att vända det underläget och därtill får man klara sig utan Zetterström i den här matchen.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En målsnål trend

Trots GIF Sundsvalls negativa trend är man ganska klara favoriter i den här matchen. En hemmaseger står i cirka 1.75 gånger pengarna.

Sundsvall kommer från två svaga insatser och tillika förluster på bortaplan. Hemmaplansfördelen gör att man kan förvänta sig mer av Giffarna här. De har vunnit 4 av sina 6 hemmamatcher så här långt och ser vi till laget på pappret bör man vara högre upp i tabellen än vad man är för tillfället.

De aspekterna talar för en Sundsvallsvinst här, men samtidigt har man inte riktigt fått ihop bitarna i det här lagbygget. Man har seriens mest meriterade anfallsduo i Hallenius och Engblom och man seriens, potentiellt, bästa wingbacks i Lundström och Olsson. Det borde vara en framgångsgaranti men så har det inte sett ut hittills.

Brage har emellertid haft en ännu kämpigare säsong. De är fortfarande i ett pressat läge och man lär gå in i den här matchen med inställning att bjuda på så lite som möjligt.

Brage är med sin målskillnad 11-15 ett av de målsnålare lagen i serien. Det har också blivit under 2.5 mål i deras 2 senaste matcher. För Sundsvalls del har det gjorts under 2.5 mål i deras 5 senaste matcher.

Trots denna bakgrund har vi en hög oddssättning på underspelen som definitivt lockar. Brage lär vara ganska försvarsinriktade i den här svåra bortamatchen. Samtidigt är Giffarnas självförtroende inte på topp då de har gått mållösa från de två senaste matcherna.

Sammantaget gör detta att det finns god anledning att tro att det här kan komma att bli en relativt målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till fina 2.12 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 2.12
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 19:00, måndag 2 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: