Speltips Sundsvall – Helsingborg 15/5: Möts igen i superettan

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2023

De två lag som halkade ner från allsvenskan möts i superettans sjunde omgång på NP3 Arena under måndagen.

Sundsvall - Helsingborg

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Inget av lagen har lyckats särskilt bra under säsongsinledningen, men det är Helsingborg som har dragit de stora rubrikerna. Skåningarna var nästan unisont tippade som ett topplag inför säsongen, men har inte alls levt upp till förväntningarna hittills.

Sundsvall såg bedrövliga ut under fjolårets allsvenskan och hade inte riktigt samma förväntningar på sig att studsa tillbaka i år, men med Linus Hallenius tillbaka i spel har de superettans kanske vassaste anfallspar tillsammans med Pontus Engblom. De har dock inte riktigt fått det att stämma i spelet än så länge.

Defensiven var ett stort problem under fjolårssäsongen, och även om de inledde med två raka matcher utan insläppta mål har de nu fallit tillbaka i gamla hjulspår. Elva insläppta mål på deras fyra senaste matcherna har gjort det svårt att plocka poäng. De lyckades vända ett 1-3-underläge borta mot Trelleborg till 4-3 i en dramatisk match för ett par omgångar sedan, men i övrigt har det varit tre förluster i deras fyra senaste. Det ska bli intressant att se hur de står sig mot superettans stora krislag nu på måndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helsingborg har fått en liten Baxter-effekt

De stora förhandsfavoriterna har redan hunnit genomgå ett tränarbyte efter bara fyra omgångar och har plockat in den erfarne Stuart Baxter vid sidlinjen. Det såg ut att ge effekt direkt då de slog serieledande GAIS på hemmaplan i Baxters första match vid rodret, men de åkte på ett snabbt bakslag med en förlust i Skånederbyt mot Landskrona i omgången efter.

Med tanke på att de inte gjorde ett enda mål under Mattias Lindströms regi ser det i alla fall bättre ut under Baxter än så länge, men de egna supporterleden har högt ställda förväntningar på klubben som de inte är nära att leva upp till ännu. Med tanke på att även Andreas Granqvist har blivit sparkad så har supportrarna fått igenom sina krav och de får kanske acceptera detta som en mellansäsong för klubben, men truppmässigt ska de ha mer att ge.

Det lär vara två klubbar som båda går för tre poäng nu på måndag och jag tycker att överspelet sticker ut lite i mängden. Sundsvall har släppt in många mål under senare tid, och HIF har inte heller sett särskilt bra ut defensivt. Båda borde ha mer att ge framåt och för 1.95 gånger pengarna hos Bet365 tycker jag att över 2,5 mål har ett klart spelvärde.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndag 15 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+