Speltips Sundsvall – Västerås 21/6: Låst matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 21 juni 2021

I den oerhört jämna Superettan tar GIF Sundsvall emot Västerås SK på måndagen den 21/6. Hemmalaget är rättmätiga favoriter men VSK lär kunna försvara sig väl.

Sundsvall – Västerås

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen.

Tre poäng skiljer mellan lagen till Sundsvalls favör i den extremt jämna Superettan-tabellen där varje poäng kan ge stort utslag vad gäller lagens placering. Topptippade GIF Sundsvall är just nu ett topplag men de har, precis som alla lag, tappat en hel del poäng på vägen.

Till den här matchen kommer man med en välbehövlig seger hemma mot GAIS i ryggen men dessförinnan stod man på två raka förluster. I 2-0-segern senast var det framförallt lagets effektivitet och spets framåt som fällde avgörande i en, i övrigt, jämn tillställning.

Både Sundsvall och Västerås har spelat 10 omgångar där de förstnämnda har kammat hem 17 poäng och de senare 14 poäng. Sundsvall har en målskillnad på 16-10 medan Västerås står på 9 gjorda och 8 insläppta.

Västerås är ett av de målsnålare lagen i serien och de är svårslagna men samtidigt har man bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Senast spelade man 0-0 hemma mot Öster och dessförinnan föll man med 2-1 borta mot Falkenberg.

Västerås kan neutralisera Sundsvall

Från att ha varit ett mer possession-inriktat 4-3-3-lag har GIF Sundsvall den här säsongen blivit ett mer direkt spelande 3-5-2-lag där man försöker maximera nyttan av klassanfallsduon Hallenius – Engblom längst fram.

På pappret har man ett riktigt starkt lag och favoriter är man förstås i den här matchen. Samtidigt har man inte övertygat spelmässigt på ett sådant sätt att man kan ta något för givet här.

Västerås är som sagt svårslagna, fysiskt starka och trygga i att ligga lågt och försvara sig. Mycket talar för en matchbild som hemmalaget styr mot ett lägre stående VSK som kommer inrikta sig på omställningar och en stark uppspelspunkt i Viktor Prodell.

Sundsvall har spetskvalitet som få lag kan mäta sig med i den här serien men precis som nästan alla matcher i den här serien lär man få kriga hårt för att ro hem tre poäng här.

Västerås har bara släppt in 8 mål på 10 matcher och man har hållit nollan i 3 av sina 5 senaste matcher. Giffarna har gjort 16 mål så här långt men samtidigt har det gjorts under 2.5 mål totalt i 3 av deras 4 senaste matcher.

Sundsvall har alltså gjort relativt många mål men ser man till deras XG, det vill säga förväntade antal mål, så är man som hemmalag bara på åttonde plats i tabellen med ett XG på 1.43 mål. Tittar vi på samma statistik vad gäller Västerås på bortaplan så ligger de på trettonde plats med ett XG på 1.08.

Det mest troliga, vill jag påstå, är att det kommer göras under 2.5 mål totalt i den här matchen. 1-0, 2-0 eller 1-1 känns som ett klart sannolikt utfall.

Således landar vi ett bra spelvärde i att det kommer göras under 2.5 totalt i den här matchen till knappa dubbla insatsen hos Casumo.

  Rygga spelet hos Casumo – få 100 kr free bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.90
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, måndagen den 21/6 2021
TV:  dplay logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: