Speltips Trelleborg – Brage 5/6: Formstarkt hemmalag

Axel Sjödin Publicerat: 5 juni 2023

Trelleborg möter Brage i en intressant match på måndag, där vinnaren kan klättra upp till den övre tabellhalvan.

Trelleborg - Brage

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trelleborg levde inte alls upp till de ganska högt ställda förväntningarna på dem under de första omgångarna, men har lyckats studsa tillbaka med en rad positiva resultat. Brage ligger i sin tur precis kring mitten av tabellen efter att ha haft rätt spretiga resultat under den första tredjedelen av säsongen.

Trelleborg lyckades ta tre raka vinster, vilket gjorde att de sköt upp i tabellen och är nu bara en poäng bakom Brage inför omgången. Särskilt vinsten mot Västerås var imponerande, där de genom ett sent avgörande från Nicolas Mortensen lyckades knipa alla tre poäng.

Senast kommer de från ett kryss borta mot hemmastarka Landskrona, där de länge hade ledningen i matchen, vilket gör att de nu är obesegrade i fyra raka. BoIS var dock det bättre laget sett över matchen och Trelleborg släppte till gott om lägen som de inte kunde ta tillvara på. De ska vara glada över att de fick med sig den poängen, och det visar återigen att de inte är särskilt vassa på att stänga ned matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brage har inte riktigt presterat på bortaplan

Gästerna har framförallt tagit sina poäng hemma på Domnarvsvallen, där de ofta har sett helt okej ut. Senast vann de mot ett Östersund som fortsätter att sjunka i tabellen efter att ha vänt ett underläge och avgjort i den 95:e minuten.

Sett till transferfönstret i vintras var det ganska förväntat att Brage skulle sakna lite spets framför för att lyckas utmana i toppen, men att de har släppt in så mycket mål som de har gjort är trots allt lite förvånande då de lyckats behålla mycket av den defensiva stommen från fjolåret.

Framgångarna har som sagt i mångt och mycket begränsats till hemmaplan där de har konstgräs, och när de nu tvingas spela på Vångavallens gräsunderlag mot ett formstarkt Trelleborg kan det mycket väl bli tufft. Deras bortafacit hittills står på 1-1-3, där de bara lyckats ta poäng mot bottenlagen Skövde och Örebro på resande fot.

Trelleborg har en bra trupp och har börjat få tillbaka flera spelare från skadelistan. De har en tydligt uppåtgående trend och mot ett Brage som inte har imponerat på bortaplan ännu ser jag dem som ganska klara favoriter. För 2.30 gånger pengarna hos Expekt spelar vi därmed på den raka ettan.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Trelleborg vinner
Odds: 2.30
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, söndag 5 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+