Speltips Trelleborg – Helsingborg 31/7: Skånederby!

Martin Efvergren Publicerat: 30 juli 2021

Trelleborg tar emot Helsingborg i ett hett Skånederby mellan två lag på jakt mot toppen av Superettan. Matchen spelas lördagen den 31 juli med avspark kl 17.00.

Trelleborg – Helsingborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Strax under topptrion i Superettan hittar vi Trelleborg och Helsingborg på jakt efter ett tredje Skånelag i serieledande Landskrona. Att det skulle vara de sistnämnda i ”pole position” hade få väntat sig, men TFF och HIF har knappart gett upp kampen.

Hårdsatsande Trelleborgs FF föll dock nyligen mot just Landskrona, men sett över de senaste fem matcherna är man ett lag på uppgång. Den tunga 4-2-förlusten mot Landskrona i den näst senaste omgången är TFF:s enda poängtapp på dessa fem matcher, de övriga har man vunnit.

Senast tog man en taktiskt disciplinerad 1-0-seger borta mot Brage där Haris Brkic gjorde det enda målet i matchen. Den segern ger att man står på 22 poäng efter 13 matcher. Därmed är man en poäng före Helsingborg men med en match mer spelad.

Helsingborg var seriens stora favorit inför säsongen men än så länge har man inte hittat jämnheten i prestationerna som krävs för att vinna den här serien.

Bortsett från förlusten mot Värnamo i den näst senaste omgången är tendensen positiv för Helsingborgs vidkommande efter sommaruppehållet.

Senast besegrade man Falkenberg med klara 4-0 efter tre mål av seriens förmodligen bäste spelare, Anthony van den Hurk. Därutöver har man också, i de fyra senaste matcherna, besegrat Akropolis och Västerås.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ingen är nöjd med kryss

Förutsättningarna inför det här högintressanta Skånederbyt är väldigt jämna. Helsingborg har seriens starkaste trupp på pappret men Trelleborg är inte lång därefter. Totalt sett har man presterat på en likvärdig nivå så här långt och formmässigt ser de båda lagen jämnstarka ut.

Jämnheten mellan lagen speglas också i oddssättningen där Helsingborg är knappa favoriter. Ett spel på bortalaget ger cirka 2.40 gånger insatsen.

Ser vi till Helsingborgs offensiva spel så har man verkligen levererat på sistone. På de 3 senaste matcherna har man gjort 10 mål och mycket beror det Anthony van den Hurks återkomst efter skadefrånvaro. Av dessa 10 mål har han svarat för 7.

Trelleborgs målfabrikation har varit mindre på sistone men man har gjort mål i sina 6 senaste matcher. Totalt står både TFF och HIF på 19 gjorda mål.

Med tanke på tabelläget och de här båda lagens ambitioner lär ingen vara nöjda med kryss. Topptrion Landskrona, Värnamo och Norrby tycks vägra förlora och för att haka på dem är det tre poäng som gäller.

Därför tror jag att det här kan bli en underhållande tillställning mellan två lag som vill gå framåt. Van den Hurks målform gör Helsingborg till favoriter som jag ser det men det lär bli en jämn och intensiv matchbild med derbykaraktär.

I Trelleborgs senaste Skånederby mot Landskrona blev det 6 mål. Riktigt så målrikt kanske det inte blir här men förutsättningar för mål är ändå goda. Mitt spel blir att båda lagen kommer göra i mål i den här matchen till 1.83 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Ja
Odds: 1.83
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:00, lördag 31 juli
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: