Speltips Trelleborg – Landskrona 30/7: Skånederby

Axel Sjödin Publicerat: 30 juli 2023

Söndagens superettan inleds med ett skånskt lunchmöte mellan Trelleborgs FF och Landskrona BoIS.

Trelleborg - Landskrona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Trelleborg var inblandade i ett skånskt derby i den förra omgången också, och gick då segrande ur mötet borta mot Helsingborg. Landskrona hade inte samma framgångar i Eskilstuna och fortsätter att sjunka nedåt i tabellen. Det är bara två poäng som skiljer lagen åt i nuläget och BoIS har därmed chansen att klättra vid seger.

Trelleborg stod för en imponerande insats mot Helsingborg sist, och kanske är det dags för TFF att börja klättra i tabellen nu. De har spelarmaterialet för att kunna utmana högre upp i tabellen och ligger inte så farligt långt efter klungan som slåss om tredjeplatsen i nuläget.

Det har gått bättre med Stefan Jacobsson vid rodret och Trelleborg är tveklöst på väg uppåt i tabellen. De har också vunnit tre av deras fyra senaste matcher hemma på Vångavallen, med undantag för 0-3-förlusten mot Utsikten, vars resultat är något missvisande sett till matchbilden.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Landskrona är inne i en dålig svit

Förra omgångens förlust blev den fjärde raka utan seger, trots att det spelmässigt inte såg dåligt ut mot AFC Eskilstuna. De dominerade första halvlek ordentligt, men hade bara en skör uddamålsledning inför andra. I andra spelade AFC upp sig rejält och lyckades vända och vinna till Landskronas förtret.

BoIS har nu bara en enda seger på de sju senaste, och det var ironiskt nog en match de spelade rätt dåligt i. Under sommaren har de tappat Camil Jebara och Melker Widell, vilket är tunga avbräck – inte minst den förstnämnda. De lär nog inte kunna utmana högre upp i tabellen, samtidigt som de är för bra för att bli inblandade i bottenstriden på riktigt. Men Landskrona kan vara nöjda med ännu en tung försäljning åtminstone.

Även om spelet har sett någorlunda bra ut, då de fortsatt kan hota offensivt med ett snabbt omställningsspel så tror jag inte att de kommer att räcka till mot ett Trelleborg med fin form och gott självförtroende. För 2.22 gånger pengarna hos Betinia väljer vi därmed att spela på den raka ettan inför söndagens lunchmatch.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Trelleborg vinner
Odds: 2.22
Bolag: Betinia
Spelstopp: 13:00, söndag 30 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+