Speltips Trelleborg – Örebro 7/8: Ångestladdat

Axel Sjödin Publicerat: 7 augusti 2023

Vi får följa ett ångestladdat möte från den nedre tabellhalvan då Trelleborg och Örebro drabbar samman under måndagskvällen.

Trelleborg - Örebro

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är två lag som båda lär vara missnöjda med säsongen som gör upp om tre poäng på Vångavallen under måndagskvällen. Trelleborg står på 20 poäng inför omgången, tre poäng ovanför Örebro som befinner sig på negativ kvalplats och försöker ta sig ut ur bottenstriden.

Trelleborg inledde säsongen bedrövligt under Per-Ola Ljung, men stod för en betydligt bättre period efter att Stefan Jacobsson tagit över tränarposten under våren. Nu har dock resultaten återigen börjar bli lite mer blandade och de har börjat närma sig bottenstriden igen.

Deras seger mot ett formstarkt Helsingborg för två omgångar sedan var välbehövlig, men det var också deras enda seger på de fem senaste omgångarna. De följde dessutom upp det med ett riktigt bottennapp i nästa Skånederby mot Landskrona BoIS som de förlorade med 0-3. Landskrona tog ledningen tidigt och när Johan Stenmark drog på sig ett rött kort och straff minuten därefter var matchen i stort sett över.

De gäller i alla fall som favoriter hemma mot ett blekt Örebro, men TFF har inte imponerat på senare tid och ser inte ut att vara i närheten av att kunna leva upp till de förväntningar som fanns på laget inför säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro har sålt av offensiva nyckelspelare

Gästande Örebro har åtminstone lyckats undvika förlust sedan återstarten, men några vinster har det inte heller blivit. Fyra raka oavgjorda matcher gör att de åtminstone tar poäng nere i bottenstriden, till skillnad från Örgryte, men trepoängare behövs för att de ska kunna klättra i tabellen.

Inför omgången har de bara en poäng upp till Sundsvall på säker mark och två poäng ned till Örgryte på direkt nedflyttningsplats, så varje match har stor betydelse i den sits de befinner sig i. Saker och ting har inte gjorts lättare av att de har sålt av både Noel Milleskog och Samuel Dahl till Djurgården. Kalle Holmberg var en tung prestigevärvning, men han har ännu inte lyckats göra mål och i och med tappen känns de svagare än tidigare.

Örebro spelade 0-0 mot Trelleborg hemma för bara några veckor sedan, vilket inte har varit ett ovanligt resultat för dem under säsongen. Defensiven ser någorlunda stabil ut nu, men målproduktionen har inte imponerat, och utan deras främsta målskytt Milleskog har de inte sett särskilt giftiga ut framåt. För fina 1.92 gånger pengarna hos Coolbet känns därmed spelet på under 2,5 mål rätt givet inför måndagens match.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 7 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+