Speltips Trelleborg – Öster 31/8: Målsnål historik

Martin Efvergren Publicerat: 29 augusti 2021

Tisdagskvällen bjuder på fotboll från Superettan där Trelleborg, i jakt på en topplacering, tar emot mittenlaget Öster. Matchen spelas den 31 augusti med avspark kl 19.00.

Trelleborg – Öster

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trelleborgs FF har sedan juni månad gått starkt, men senast föll man borta mot bottenlaget Falkenberg. Hemmalaget tog en tidig ledning och höll sedan 1-0 matchen igenom.

I den jämna Superettan slår alla lag alla och det är tätt både i toppen och botten av tabellen. Trelleborg står på 29 poäng efter 17 spelade matcher och har därmed bra häng på en topplacering.

Även om man föll senast har man en positiv trend den senaste tiden. Av de nio senaste matcherna har man vunnit sex, kryssat en och förlorat två. Ett bra poängsnitt i den här serien där alla lag tappar poäng till höger och vänster.

Öster är nio poäng efter Trelleborg och har sedan en längre tid huserat i mitten av tabellen. En logisk position om man ser till lagets prestationer där man har en stabil defensiv grund, en relativt hög lägstanivå men med avsaknad av spets.

Öster är med sina 12 gjorda mål på 17 matcher ganska klart sämst i serien. Den offensiva oförmågan gjorde sig också påmind i lagets senaste match hemma mot Örgryte där man spelade 0-0.

Det krysset innebär att man inte har vunnit någon av sina fyra senaste seriematcher där man spelat oavgjort i två och totalt endast gjort ett mål.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uddlöst

Trelleborg och Öster möttes så sent som den 10 augusti i Växjö i en match som slutade 0-0. En match som var jämn, tät och med mycket kamp – som det ofta är när de här lagen är inblandade. Framförallt när Öster spelar fotboll, ska sägas.

Trelleborg har lite mer offensiv spets och en något mer raffinerad spelidé. Nyckelspelare är Johan Blomberg som svarat för 6 assist så här långt. Därtill finns kreativitet i Brkic, Kozica och Petrovic. Däremot saknas en självklar målskytt i boxen och främste målskytt längst fram är Offia på sina tre mål.

I den bemärkelsen har man liknande problem som Öster – men inte lika omfattande – och det är sannolikt också därför man är 9 poäng bättre. Trelleborg är således också favoriter i den här matchen till ett odds på cirka 2.25 gånger insatsen.

Ett rakt spel på hemmalaget lockar, men samtidigt vet vi hur oviss och jämn den här serien är. Det kommer, med all sannolikhet, bli en hård batalj med mycket närkampsspel och små marginaler som fäller avgörande.

Vad vi vet med klart större säkerhet är att det, nästan alltid, blir målsnålt när Öster är involverade. Det har gjorts under 2.5 mål i 5 av Östers 6 senaste seriematcher och med målskillnaden 12-15 är man seriens målsnålaste lag.

Det har också gjorts under 2.5 mål i Trelleborgs 5 senaste matcher och ser vi till inbördes möten mellan de här lagen brukar det bli målsnålt. Det har gjorts under 2.5 mål i de 5 senaste matcherna i Superettan mellan Öster och Trelleborg.

Detta gör att väldigt mycket talar för att även den här matchen kommer sluta i något liknande. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.74 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.74
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, tisdag 31 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: