Speltips Trelleborg – Östersund 15/5: Årets överraskning

Axel Sjödin Publicerat: 15 maj 2023

Ett Trelleborg under isen tar emot formstarka Östersund hemma på Vångavallen under måndagskvällen.

Trelleborg - Östersund

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Dessa båda klubbar är utmärkta exempel på varför superettan är nära inpå omöjlig att försöka förutspå på förhand. Trelleborg förväntades vara med och utmana om uppflyttning i år, samtidigt som Östersund var tippade som tabelljumbo av media – efter sex omgångar har vi fått se precis det motsatta.

Utöver en vinst hemma mot ett krisande Örgryte har det blivit fem förluster i de sex inledande omgångarna för Trelleborgs del. Sett till deras trupp borde de kunna prestera betydligt bättre, men luften hade gått ur klubben redan innan säsongen hade börjat är känslan. Det var knappt några supportrar som bemödade sig med att dyka upp under premiären och publiksiffrorna lär knappast se bättre ut efter den här säsongsinledningen.

De har i alla fall visat livstecken i de två senaste omgångarna, men har fått lämna matcherna tomhänta. Trelleborg gick till halvtidsvila med en 3-1-ledning i deras senaste hemmamatch mot Sundsvall, men de lyckades tappa det till 3-4 under en mardrömskvart i slutet av andra halvlek. De är knappast ett lag i harmoni. Därefter föll de med 1-2 borta mot GAIS, men göteborgarna var klart förtjänta av vinsten i slutändan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Östersund har överträffat alla förväntningar

Bottentippade Östersund har ännu inte förlorat en match och har chansen att gå upp på andraplats i tabellen vid vinst nu på måndag. Deras svit på tre raka segrar bröts i den senaste omgången då de ställdes mot J-Södra i en målrik match hemma på Jämtkraft Arena. Smålänningarna låg steget före under nästan hela matchen, men ÖFK kvitterade tre gånger om och lyckades förlänga sin obesegrade svit och skriva slutresultatet till 3-3.

J-Södra är vassa offensivt, men tre insläppta mål kom trots allt som en överraskning ur hemmalagets synpunkt. Östersund hade bara släppt in två mål i deras fem inledande matcher och har sett relativt stabila ut defensivt hittills.

Efter vad de har visat hittills får man helt enkelt anta att Östersund kanske kan hålla sig kvar uppe i toppen. De har redan lyckats leverera resultat mot andra topplag i form av ett kryss mot GAIS och en tung bortaseger borta mot Öster. I Norrlandsderbyt mot Sundsvall var det inte heller något snack om vilket som var det bättre laget.

Trots detta går Trelleborg in som knappa favoriter i måndagens drabbning, även om de inte visat upp mycket som motiverar det favoritskapet. Spelvärdet ligger klart hos gästerna här och för 2.00 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på att Östersund vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Östersund – Draw no bet
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 15 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+