Speltips Umeå – Brage 6/9: Fortsatt målsnålt

Martin Efvergren Publicerat: 4 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Halva Superettan är nu spelad och här vankas det returmöte då serien vänder. Umeå lyckades vinna med 1-0 senast och en hel del pekar mot att det kommer bli fortsatt målsnålt i den här matchen.

  Rygga vårt speltips hos Casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Nykomlingen Umeå tog en mycket viktig trepoängare i förra veckans möte mot Brage men man är fortfarande i allra högsta grad indragna i bottenstriden. Med halva serien spelad ligger man på en 14:e plats med tre poäng ner till AFC Eskilstuna under nedflyttningsstrecket.

Trots att Dilan Ismail blev utvisad i den 65:e minuten och trots att Brage fick straff (som missades) lyckades man hålla den 1-0-ledning som Mikael Wikström gav laget i den 60:e minuten. Med en man mindre den sista halvtimmen blev man logiskt nog tillbakatryckta men man försvarade sig väl och krigade sig till segern.

Brage är dock sex poäng före Umeå, på en sjunde plats i tabellen och det har varit tydligt att man har tagit ett steg tillbaka jämfört med den fina fjolårssäsongen då man slutade trea och fick kvala till Allsvenskan.

Elitfotbollens sämsta plastmatta

Det är alltid lite speciellt med den här typen av dubbelmöten. Det innebär ofta att dueller och matcher i matchen lever kvar ifrån den ena matchen till den andra och det är sällan som ett av lagen vinner båda matcherna. Brage har revansch att utkräva och bör nog ses som knappa favoriter här.

Men Umeå är ett lag som är mentalt förberedda på att kriga stenhårt i varje match för att klara ett fortsatt Superettan-kontrakt. Att de ligger i botten är vad de flesta har förväntat sig och det lär inte innebära någon panik i klubben eller att tränare Brian Clarhaut hänger löst.

Umeå är solida i sin defensiv och har endast släppt in 18 mål på 15 matcher, vilket är bättre än flera lag på den övre halvan av tabellen. Till sin fördel har man också vanan av att spela på svensk elitfotbolls sämsta underlag då den slitna plastmattan på Umeå Energi Arena är under all kritik.

Brage är det något bättre laget av dessa två och man dominerade stora delar av matchen senast, men att man ändå kammar noll säger också det något. Brage är inte lika bra som vi vant oss vid och mycket pekar mot att även den här matchen kommer bli tight och målsnål.

Det har blivit under 2.5 mål i Umeås 3 senaste matcher och det gjordes bara 1 mål i söndagens möte. Därtill adderat har vi det svårspelade underlaget som argument för att det kommer bli under 2.5 mål även i det här returmötet.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300kr Free Bet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.95
Bolag: Casumo
Spelstopp: 14:30, söndag 6 september 2020
TV: 
Stream:  dplay logo