Speltips Umeå FC – GIF Sundsvall 9/11: ”Norrlandsderby”

Spelbloggare Publicerat: 9 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ett desperat Umeå FC som måste jaga seger och ett mer avslappnat IF Sundsvall som kan släppa på handbromsen. Här hittar ni vårt speltips till vad som brukar kallas “Norrlandsderbyt”.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Av det mesta att döma blir Umeå FC:s sejour i Superettan, elitfotbollen, kort – och nykomlingen står just nu i området som innebär nedflyttning. Den här matchen måste mer eller mindre vinnas, eftersom det skulle minska avståndet till kvalplatsplacerade AFC Eskilstuna till tre pinnar med lika många matcher vardera att avverka.

Och kanske kan den det facto komma? Formkurvan pekar uppåt – för ett par matcher sedan krossades GAIS med tre mål mot noll och senast fick man oavgjort, 0-0, mot tabelljumbon Ljungskile.

GIF Sundsvall är ett klart mer helgjutet fotbollslag och hade som mål att komma tillbaka till Allsvenskan med omedelbar verkan. Detta kommer dock inte bli fallet; man må hittas så högt upp som på en femteplats, men glappet därifrån och uppåt är alldeles för stort med för få matcher kvar att spela.

Problem med att hitta tändvätskan ser man emellertid inte ut att få. Formen är alldeles fantastisk; tre vunna och ett kryss på de senaste matcherna. Senast, för cirka en och en halv vecka sedan, värjdes Örgryte IS med enkelhet undan – 4-1 på tavlan.

Mycket talar för mål

Det blir oftast målsnålt när hemmalaget, som haft problem med det offensiva maskineriet, är i farten. Saknar nu också flera spelare. Men precis som bekant – de måste, verkligen måste, vinna den här matchen. Med andra ord blir det att kliva på och efter matchens första balja, oavsett håll, kan det öppna upp sig rejält.

Giffarna har en, i Superettan-mått mätt, fantastisk offensiv och Pontus Engblom sticker förstås ut. De har visat upp fenomenal form på sistone och kan spela avslappnat när de inte har det minsta att förlora. Av de sju senaste matcherna har dessutom sex klivit över 2,5 mål för Sundsvall.

Målfest? Minst tre mål i matchen spelas till oddset 1,85 hos Betfair.

Umeå FC - GIF Sundsvall

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: