Speltips Utsikten – Helsingborg 31/7: Offensivt avbräck

Axel Sjödin Publicerat: 31 juli 2023

Serieledande Utsikten ställs mot Helsingborg på Bravida Arena under måndagskvällens superettanomgång.

Utsikten - Helsingborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Utsikten gäller som favoriter då de tar sig an Helsingborg på Hisingen under måndagskvällen. Utsikten har haft en helt fantastisk säsong hittills, men de har stött på ett par omgångar på senaste och nu gäller det att fortsätta leverera trots det. Helsingborg verkar i sin tur ha vaknat tillslut och är på väg uppåt i tabellen efter en horribel vårsäsong.

Utsiktens otroligt vinstsvit på sju raka bröts till sist av Västerås för två omgångar sedan, men i förra omgången var de tillbaka i vinnarspåret direkt och tar nu nytt sikte på tre poäng. I skrivande stund är serieledningen fortfarande intakt, och de har sex poäng ned till jagande Öster med en match mindre spelad, så nu gäller det bara att inte kollapsa under säsongens andra hälft.

Att Karl Bohm är borta under resten av säsongen är fortsatt ett väldigt tungt tapp, och Utsikten är inte direkt klubben med resurser för att hitta en vass ersättare. Inför mötet mot Helsingborg får de dessutom klara sig utan Lucas Hedlund som har gjort mål i sju av de nio senaste matcherna – ett väldigt imponerande facit. Kiken lär med andra ord vara lite trubbigare nu på måndag, men de får i alla fall tillbaka Erik Westermark från avstängning lagom till den här omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går åt rätt håll för Helsingborg

Helsingborg verkar äntligen ha kommit igång en aning, men de är fortfarande långt ifrån det topplag som de förväntades vara inför säsongen. Men en stigande formkurva har i alla fall gjort att de har lyckats plocka upp tre raka segrar och därmed klättrat upp från de direkta nedflyttningsplatserna.

Amar Muhsin har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna och har varit en stor anledning till att poängen har börjat rulla in, men hans ledningsmål mot Trelleborg senast räckte däremot inte till några poäng. Helsingborg öppnade väldigt piggt och var dominanta i den första halvleken, men TFF lyckades vända till en 3-1-seger i andra då de verkligen tog tillvara på de chanser som gavs. Resultatet är kanske inte helt rättvisande, men segersviten bröts hursomhelst.

Utsikten borta är betydligt tuffare motstånd än vad Helsingborg har lyckats vinna mot på senare tid, och hemmalaget är välförtjänta favoriter inför mötet. Men i och med deras offensiva avbräck och Helsingborgs stigande form känns det inte lika givet som det hade gjort för ett par veckor sedan. Ett defensivt skickligt Utsikten med offensiva avbräck bäddar i alla fall för en lite mer målsnål match än vad vi är vana vid att se från Göteborgslaget. För 1.98 gånger pengarna hos Coolbet så lockar underspelet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.98
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 31 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+