Speltips Utsikten – J-Södra 23/7: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 23 juli 2023

Tidigt på söndagen får vi följa ett toppmöte i superettan mellan Utsikten och Jönköpings Södra från Bravida Arena.

Utsikten - J-Södra

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

I den förra omgångens seriefinal mellan Utsikten och Västerås så skulle Utsiktens smått overkliga svit till slut brytas. Efter sju raka segrar förlorade de borta mot ligatvåan och ställs nu inför ännu ett toppmöte i omgången därpå. J-Södra lyckades i sin tur knappa in på GAIS på tredjeplatsen efter att ha säkrat en seger hemma mot Sundsvall.

Förra matchen var den första som Utsikten inte lyckats göra mål i. De kom aldrig riktigt till några bra lägen, utöver när Anton Fagerström i Västeråsmålet slarvade med ett utspel. Då Erik Westermark dessutom drog på sig ett rött kort tio minuter efter att VSK tagit ledningen så blev det aldrig riktigt någon slutforcering heller.

Att Karl Bohm drog på sig en korsbandsskada mot Trelleborg i omgången dessförinnan kan mycket väl kosta Utsikten framöver. Han låg bakom väldigt mycket offensivt, och även om de ännu bara har spelat en match utan honom så kändes hans frånvaro påtaglig. Inför nästa match saknar de dessutom den avstängde Westermark, vilket även det är ett tungt tapp.

Utsikten har i alla fall sett fantastiska ut under säsongen såhär långt och kommer förmodligen fortsätta att vara ett väldigt tufft lag att slå. Mot ett framåtlutat J-Södra lär de få betydligt fler målchanser än mot det defensivt väldigt trygga Västerås.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

J-Södra spelar riskfyllt

Gästerna har även de tappat en viktig offensiv pjäs i form av Pashang Abdulla, som de av ekonomiska skäl har tvingats sälja till Degerfors under sommarfönstret. Det är såklart ett tungt avbräck då Adbulla ledde den interna skytteligan och utgjorde en väldigt farlig offensiv duo tillsammans med Robin Book.

Det är således ett något trubbigare J-Södra nu, men de har också gjort flest antal mål i hela serien och har varit väldigt framåtlutade med en hög backlinje under Andrés García. De har högst målsnitt per match i hela serien, och när de möter ett offensivt vasst Utsikten kan det mycket väl bli målrikt.

J-Södra går in i en tuff period nu med två möten mot Utsikten och ett mot Öster i de tre kommande matcherna. Resultaten de kommande veckorna kommer ha väldigt stor påverkan på deras möjlighet att hänga kvar i toppen, men i dagsläget ligger de i alla fall bara en poäng bakom ligatrean GAIS och har presterat över förväntan såhär långt.

Som vi var inne på kan det mycket väl bli ett målrikt möte med mål åt båda håll på söndag och därmed spelar vi på överspelet för 1.76 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, söndag 23 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+