Speltips Utsikten – Örgryte 1/5: “Derby”

Axel Sjödin Publicerat: 1 maj 2023

Derby är kanske att ta i, men Göteborgslagen Utsikten och Örgryte möter i alla fall varandra på Bravida under måndagen.

Utsikten - Örgryte

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongsinledningen har inte gått som väntat för något av lagen, vilket ofta är fallet i den oberäkneliga superettan. Örgryte har tidigt fallit bakom de andra två Göteborgslagen som båda har inlett säsongen över förväntan. Det är särskilt förvånande i Utsiktens fall då stadens minsta klubb förväntades vara med och slåss nere i botten.

Men inget i tabellen är spikat ännu och i måndagens match på Hisingen är det viktiga poäng på spel. Utsikten inledde med två raka segrar mot Skövde och Landskrona, men har därefter fått nöja sig med en förlust mot GAIS och ett kryss borta mot Gefle. Sett till spelarmaterialet så har de inte särskilt höga förväntningar på sig, men de har trots allt gjort ett par kloka värvningar inför säsongen, där den rutinerade Alexander Faltsetas sticker ut.

När dessa båda lagen möttes under försäsongen så var ÖIS det klart bättre laget, men sedan dess har utvecklingen gått åt motsatta håll och det är faktiskt Utsikten som går in som favoriter på måndag – trots att Örgryte så gott som spelar hemmamatch sett till vilket publikstöd som kommer finnas på plats.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

ÖIS släpper in mycket på fasta

Jeffrey Aubynns projekt i den rödblåa delen av staden har inte fått den flygande start som många hade hoppats på. Det har sett godkänt ut i båda deras hemmamatcher hittills, men de har inte lyckats få med sig tre poäng i något av fallen. Spelmässigt har det sett ganska bra ut, men de har släppt till alldeles för mycket på fasta situationer – fyra av sex insläppta mål hittills har kommit på fasta.

Men även om spelet har varit godkänt på hemmaplan så kan man verkligen inte säga detsamma om spelet i deras två bortamatcher hittills. ÖIS ska vara tacksamma att de fick med sig en poäng borta mot Västerås och mot Trelleborg hade de inte mycket att komma med.

Örgryte har haft en del skadeproblematik inledningsvis och de saknar fortsatt Nicklas Bärkroth i offensiven samt att långtidsskadade Sargon Abraham kan komma tillbaka framöver. Men det är framförallt bristerna i defensiven som har gjort att Örgryte inte kunnat ta trepoängare hittills.

Båda lagen lär vilja gå för tre poäng här och med tanke på de defensiva brister som båda lagen har visat upp så kan det nog bli en målrik tillställning. För 1.79 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på över 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.79
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, måndag 1 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+