Speltips Utsikten – Örgryte 31/7: Göteborgsderby

Axel Sjödin Publicerat: 31 juli 2022

Det blir ett Göteborgsderby på Bravida arena då Utsikten och Örgryte gör upp om tre poäng på söndag.

Utsikten - Örgryte

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Att Utsikten skulle vara det klart bästa laget från Göteborg i årets upplaga av superettan var det nog inte många som hade räknat med, men med halva säsongen spelad så har det varit stor skillnad mellan lagen hittills.

Senast de båda lagen möttes på Gamla Ullevi så vann Utsikten med klara 2-0 och de går in som klara favoriter även inför söndagens drabbning. Kiken har i skrivande stund samlat ihop 24 poäng är fortsatt bara två poäng bakom bakom Brage på andraplatsen. Dock har de så mycket som fem klubbar framför sig på 25 poäng så det kommer att bli tufft att klättra, samtidigt som varje trepoängare är värd sin vikt i guld vid det här tabelläget.

Utsikten har dock fått gå tre matcher utan vinst nu då de först kryssade mot Öster och därefter förlorade beskeligt mot både Halmstad (1-4) och därefter Örebro (0-2) i den senaste omgången.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örgryte måste börja vinna

ÖIS har sett bättre ut sedan Brynjar Gunnarsson tog över klubben, men de har främst bytt förluster mot kryss och har ännu inte lyckats klättra förbi mer än Östersund i tabellen. De är nästjumbo med halva säsongen spelad och oron börjar växa i den forna storklubben.

De behöver börja plocka trepoängare och de har varit nära två gånger om i de två senaste omgångarna. Både mot Brommapojkarna och Västerås så har de tagit ledningen i den andra halvleken men har tappat till 1-1 i båda matcherna, vilket gör att de fortsatt långsamt plockar poäng.

De har numera tappat sin stora skyttekung Ajdin Zeljkovic till Värnamo, men har hämtat tillbaka Herman Sjögrell som de sålde till Sirius men numera har fått tillbaka på lån. Mot Västerås så var Sjögrell en ljuspunkt på plan och låg bakom mycket av de farliga situationer som Örgryte skapade offensivt.

Örgryte har i alla fall täppt till defensiven en del och har spelat en del målsnåla matcher på senaste. Samtidigt har Utsikten inte sett lika vassa ut offensivt och med tanke på att underspelet går att hitta för så högt som 2.04 hos Expekt så känns det som ett klokt spel inför ett potentiellt tillknäppt derby.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.04
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: