Speltips Utsikten – Skövde AIK 30/5: Pigga nykomlingar

Martin Efvergren Publicerat: 30 maj 2022

Nykomlingarna Utsikten BK och Skövde AIK gör upp i den tionde omgången av Superettan. Matchen spelas måndagen den 30 maj 2022 med avspark kl 19:00.

Utsikten – Skövde AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Utsikten vann Division 1 Södra med en poäng mer än tvåan Skövde AIK förra säsongen. Båda lagen har nu inlett piggt i Superettan. Med en match kvar att spela innan sommaruppehållet är de med i toppskiktet av tabellen.

Utsikten står på 16 poäng efter nio matcher och kommer från en bortaseger med 2-0 mot Norrby. Dessförinnan spelade man 2-2 hemma mot Landskrona efter att ha tappat en 2-1-ledning i slutskedet av matchen. I båda dessa matcher har man klarat sig undan utvisningar, vilket varit ett problem tidigare då man redan åkt på tre röda kort.

Bosko Orovic har fått ihop ett hårt arbetande kollektiv och nu ställs man alltså mot Tobias Linderoths dito. Viktiga poäng står på spel i det här nykomlingsmötet där en seger innebär att man går till uppehåll med tätkänning.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett kompakt Skövde

Värnamo visade förra säsongen vad en väl sammansvetsad och taktiskt skicklig nykomling kan åstadkomma i Superettan. Steget från Division tycks inte vara direkt stort om man har dessa bitar på plats och det verkar även Skövde och Utsikten ha.

Skövde AIK är en poäng bättre än Utsikten och de kommer nu från en bortaseger mot J-Södra med 1-0. Återigen var man smartare laget i en match där hemmalaget förde spelet utan att lyckas tränga igenom ett kompakt Skövde-försvar. Skövdes mål kom typiskt nog också till efter en hörna, vilket inte är en slump då fasta situationer är ett av lagets främsta styrkor.

Därmed är Skövde åter på vinnarspåret efter att bara ha tagit en poäng på de tre föregående matcherna.

Utsikten vann alltså Division 1 Södra med en poängs marginal före Skövde förra säsongen. När lagen möttes i Skövde i höstas slutade det 3-3 och i Göteborg för ett år sedan var det Utsikten som gick segrande med 2-0.

Deras möten i Division 1 de senaste åren har varit jämna bataljer och mycket talar för att det kommer att bli så igen. Utsikten gäller emellertid som favoriter då ett spel på hemmalaget ger omkring 2.10 gånger insatsen.

Utsikten har gjort 19 mål på nio matcher, vilket fem mål fler än Skövde. Generellt är Orovics manskap ett mer offensivt inriktat lag medan Linderoths gäng framförallt är defensivt välorganiserade.

Jag räknar med att Skövde på nytt kommer att vara ganska låga och kompakta i den här bortamatchen och att det kommer att göra matchbilden mer låst. Båda lagen är skickliga på fasta situationer och det är högst troligt att det kommer att fälla avgörande här. Mitt spel blir att det kommer att göras under 2.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 30 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: