Speltips Värnamo – AFC Eskilstuna 7/8: Osannolika serieledare

Martin Efvergren Publicerat: 5 augusti 2021

Serieledarna Värnamo tar emot AFC Eskilstuna på Finnvedsvallen i den 15:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördagen den 7 augusti med avspark kl 17.00.

Värnamo – AFC Eskilstuna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med snart halva säsongen spelad är lilla Värnamo den osannolike serieledaren i Superettan. De är ingen nykomling som sprattlar till i början av serien och sedan dalar, det kan vi nog slå fast vid det här laget.

IFK Värnamo kan mycket väl komma att spela i Allsvenskan nästa säsong. Det är svårt att ta in, men så ser det ut efter halva säsongen av Superettan.

Nu kommer man till det här mötet mot AFC Eskilstuna med fyra raka segrar. Man har slagit toppfavoriten Helsingborg på bortaplan och man besegrat båda sina småländska rivaler Öster och J-Södra samt Vasalund.

Borta mot J-Södra senast övertygade man återigen. Man vann matchen med 3-0 och tillät inte hemmalaget att ens komma nära. De kontrollerade och ägde det mesta och vann helt rättvist mot ett J-Södra som var obesegrade på hemmaplan fram till det mötet.

Nu väntar ett AFC Eskilstuna som såg ut att vara ordentligt på gång inför mötet mot Vasalund senast. Man hade besegrat Gif Sundsvall med 2-0 och Örgryte med 4-0 på hemmaplan men där tog den vinstsviten stopp.

De inledde matchen bra och tog tidigt ledningen, men därefter rann matchen ur deras händer. Vasalund kvitterade och i början av första halvlek blev AFC:s Ismet Lushaku utvisad och hemmalaget gick ifrån till en 4-2-seger.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiven är grunden

Det ligger nära tillhands att tro att Jonas Thern är den stora hjärnan bakom IFK Värnamos succé. Så är det nog till stor del också men under matcherna håller han en väldigt låg profil. Där är det huvudtränare Robin Asterhed som styr och ställer och hans betydelse ska nog inte underkattas.

När man tänker på Thern tänker man framförallt på en offensiv fotboll och talangutveckling. Där är Värnamo bra men det är framförallt den starka defensiven som tagit dem till toppen av den här serien.

På 14 matcher har man bara släppt in 8 mål och det är intressant att se hur en nykomlingen med spelare utan erfarenhet av Superettan kan bjuda sin motståndare på så lite, i match efter match.

AFC Eskilstuna som står på 18 poäng, 11 poäng bakom Värnamo. De har varit starka på hemmaplan men på bortaplan har de endast tagit en poäng så här långt. Mycket talar för att AFC kommer få det svårt att skapa målchanser i den här matchen.

Samtidigt ska det bli intressant att se hur Värnamo hanterar situationen som ny serieledare efter senaste omgången. Det mesta troliga är att de kommer gå vinnande även ur den här bataljen men förväntningarna har skruvats upp och här räknar nog de flesta med att de kommer att vinna.

Jag tar det inte för givet och väljer därför ett underspel på den här matchen. AFC är bra på att försvara sig lågt med en fembackslinje och mycket pekar mot att det här kan bli en ganska låst och målsnål tillställning.

Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.75 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:00, lördag 7 augusti 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: