Speltips Värnamo – Örgryte 20/9: Fortsatt målsnålt

Martin Efvergren Publicerat: 20 september 2021

IFK Värnamos osannolika resa genom Superettan fortsätter och nu väntar Örgryte IS i den 21:a omgången. Matchen spelas måndagen den 20 september med avspark kl 19.00.

Värnamo – Örgryte

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev återigen en styrkedemonstration när Värnamo, för andra gången den här säsongen, malde ner Smålandskonkurrenten J-Södra i torsdags. Återigen vann man och återigen höll man nollan. Slutresultatet skrevs till 2-0 efter två välförtjänta mål i slutskedet av matchen.

Därmed reste man sig efter förlusten mot Öster i omgången innan och står nu på 39 poäng efter 20 omgångar. Precis som alla lag i den här serien tappar Värnamo poäng i en och annan match, men de har inga svackor. Den höga lägstanivån är nyckeln och som det ser ut med två tredjedelar av säsongen spelad så är IFK Värnamo Superettans bästa lag.

Nu väntar ett Örgryte som halkade efter i inledningen av säsongen, men som successivt börjat röra sig mot säker mark i tabellen. Formen är god då man kommer till den här matchen med två raka segrar och utan förlust i de fem senaste seriematcherna.

Efter tre raka kryss tog man en meriterande och viktig bortaseger mot GIF Sundsvall i den näst senaste omgången. Man vann där med 1-0 och det var en prestation som kan ha varit något av en vändpunkt uppåt för Dane Ivarssons lagbygge.

Senast kunde man besegra Akropolis med 3-1 hemma efter en stark andra halvlek där man vände 0-1 till 3-1.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Superettans bästa försvarsspel

Vi har alltså att göra med två lag som kommer med självförtroende till den här matchen. Hemmalaget står emellertid som favoriter hos spelbolagen till ett odds omkring 1.86.

Senast lagen möttes spelade man 0-0 i Göteborg och det finns anledning att tro att det här också kommer bli en jämn och målsnål tillställning.

Värnamo är med sina 14 insläppta mål bäst i Superettan. Det är den välorganiserade defensiven som är grunden till Värnamos framgångar. Därmed inte sagt att de spelare en defensiv fotboll, snarare tvärtom. Man är väldigt skickliga med bollen med sitt brassemittfält, man ligger högt i sitt presspel men lämnar, trots det, ytterst sällan några ytor bakåt.

Värnamo är ett imponerande bygge där mycket av framgångarna måste tillskrivas tränarduon Asterhed/Thern. Vad mig anbefaller ser jag ingenting som rimligen ska kunna stoppa dem från att gå upp i Allsvenskan i år.

Hursomhelst är den här serien sällan förutsägbar och allt kan fortfarande hända. Örgryte är på gång och precis som Värnamo är man ett spelskickligt lag där den Guardiola-inspirerade tränaren Dane Ivarsson ser ut att börja få bitarna på plats.

Det mesta talar för att Värnamo återigen kommer vara det bättre laget och vinna hemma på Finnvedsvallen, men jag kommer ändå gå på ett underspel. Det har gjorts under 2.5 mål i 5 av Värnamos 6 senaste matcher och de är väldigt svåra skapa chanser emot. Senast släppt till de bara till ett enda riktigt läge på hela matchen mot J-Södra. Samtidigt saknar de en pålitlig målskytt längst fram.

Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.75 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, måndag 20 september 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: