Speltips Vasalund – AFC Eskilstuna 31/7: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 30 juli 2021

Formsvaga bottenlaget Vasalund tar emot ett AFC Eskilstuna på uppgång. Den här matchen i Superettan spelas lördagen den 31 juli med avspark kl 17.00.

Vasalund – AFC Eskilstuna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Vasalund svarade för en godkänd vårsäsong i Superettan. Man blandade och gav en hel del men poängmässigt gjorde man ändå ett okej resultat, totalt sett.

Nu kommer man emellertid till den här matchen med fyra raka förluster bakom sig och läget i botten av tabellen börjar bli alltmer prekärt. Det är nu Dalibor Savics lagbygge prövas på allvar.

Man förlorade de två sista matcherna innan uppehållet och man har förlorat de två matcherna sedan återstarten. Först mot Örgryte med 3-1 borta och senast mot Värnamo med 1-0, också det på bortaplan.

Man lyckades få ihop försvarsspelet på ett bättre sätt senast men totalt sett har man släppt in för många enkla mål. Efter 12 spelade matcher står man på 12 poäng vilket innebär att man befinner sig under nedflyttningsstrecket inför den här matchen.

Nu väntar ett AFC Eskilstuna som inlett starkt efter sommaruppehållet. Senast besegrade man Örgryte med 4-0 på hemmaplan och dessförinnan blev det också tre poäng då man vann med 2-0 mot GIF Sundsvall på hemmaplan.

De två segrarna gör att man har klättrat i tabellen där man nu är på åttonde plats med 18 poäng efter 13 spelade matcher.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiva brister

Vi har alltså, på ena sidan, att göra med ett formstarkt AFC Eskilstuna som ser ut att ha hittat rätt efter blandade resultat under våren. På andra sidan har vi ett formsvagt bottenlag i Vasalund vars mentala styrka nu sätts på prov på allvar.

Trots det är oddssättningen relativt jämn. Ett spel på bortalaget ger hela 2.37 gånger pengarna.

AFC Eskilstuna valde, något överraskande, att sparka Özkan Melkemichel efter förlusten mot Brage i den nionde omgången. Därefter har laget letts av en intern lösning där sportchefen Jawad al-Jebouri klivit ner på tränarbänken. På de 4 matcherna har man tagit 7 poäng.

I de två senaste matcherna har AFC imponerat men de spelades hemma i Eskilstuna och på bortaplan har det gått sämre så här långt. På 6 bortamatcher har man endast tagit 1 poäng och det är framförallt den faktorn som talar till Vasalunds fördel här.

Vasalund är ett lag med en hel del individuell kvalitet och det har funnits höga toppar men samtidigt också många djupa dalar i lagets prestationer. Nu har man fyra raka förluster och 10 insläppta mål på dessa matcher. Totalt har man släppt in 23 mål på 12 matcher och det är framförallt defensiven som är lagets främsta bekymmer.

När man nu börjar bli alltmer cementerade i botten är ovan siffror inget gott tecken. Personligen tror jag att Vasalund kommer få det väldigt svårt att klara sig kvar i Superettan.

Framförallt måste de hitta ett sätt att täppa till läckaget bakåt. Insatsen mot Värnamo senast var ett litet steg i rätt riktning men det gav ingen utdelning i poäng.

Min bedömning är att AFC Eskilstuna, sitt dåliga bortafacit till trots, har klart goda chanser att vinna den här matchen. Som lag sitter de ihop bättre och de kommer med vind i seglen. Till fina 2.37 gånger pengarna hos CampoBet spelas att AFC Eskilstuna vinner.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna vinner
Odds: 2.37
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 17:00, lördag 31 juli 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: