Speltips Vasalund – Öster 30/5: Superettan

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2021

Vasalund välkomnar Öster till Skytteholms IP i en match där båda lagen nog känner att de kan ta tre pinnar.

Vasalund - Öster

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som tur är för svenska fotbollsälskare så är fortfarande Superettan i gång nu när Allsvenskan har uppehåll och de stora ligorna avslutats för säsongen. Söndagen bjuder på en intressant match från tabellens nedre halva mellan Vasalund och Öster.

Vasalund som vann Division 1 Norra förra säsongen har öppnat sin säsong i Superettan lite svajigt och befinner sig för närvarande på en tolfteplats i tabellen. Trots att de öppnade säsongen på värsta sätt med 1-5 i baken mot Jönköping Södra så verkar de i de senaste omgångarna ha studsat tillbaka lite.

Förra omgången körde de över Falkenberg med hela 3-0 på bortaplan vilket resulterade i att tränaren Hans Eklund fick sparken efter många år i tjänst. Dessförinnan spelade de dessutom en bra match mot topplaget GIF Sundsvall, efter en snöplig inledning lyckades de komma tillbaka lite in i matchen och reducerade till 2-3 i andra halvlek efter att tidigt ha åkt på ett tremålsunderläge.

De två senaste matcherna ger nog Vasalund lite hopp om att klara sig kvar då det annars defensivt lagda laget verkar ha fått igång målskyttet med fem mål på de senaste två. Defensiven har inte riktigt hållit samma mått mot bättre motstånd och inför matchen mot Öster får de dessutom klara sig utan avstängde Kebba Ceesay, en oerhört viktig defensiv kugge med erfarenhet.

Ojämn form även för Öster

Öster gör Vasalund sällskap på den nedre halvan av tabellen om än knappt, med tio inspelade poäng så har de lika många som Trelleborg och GAIS som sitter på sjunde- respektive åttonde plats. Det är alltså målskillnaden som skiljer dem åt och det är just målskyttet som varit Östers problem hittills under säsongen.

Nu senast kommer de från en 1-2 förlust mot Brage hemma där gästerna ledde matchen från början till slut och länge hade en ganska stabil tvåmålsledning. Dessförinnan besegrade de Helsingborg i en typisk 1-0-vinst på Olympia. Med tre vinster, ett kryss och tre förluster hittills är det svårt att utläsa något egentligt mönster och formen verkar vara ojämn även för Öster hittills under säsongen.

Inför mötet mot Vasalund så får gästerna klara sig utan James Keene, vilket är ett tungt tapp för ett lag som redan har problem med offensiven.

Vasalund verkar ha kommit igång lite på säsongen och hoppas kunna bygga på det momentum som förra helgens seger förde med sig. Öster är favorittippade här men jag tycker att det finns ett spelvärde på hemmalaget för de 3.15 gånger pengarna som Comeon erbjuder för en rak etta.

  Rygga spelet hos Comeon – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Vasalund vinner
Odds: 3.15
Bolag: Comeon
Spelstopp: 13:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: