Speltips Vasalund – Värnamo 4/10: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 4 oktober 2021

Superettans jumbo Vasalunds IF tar emot serieledande IFK Värnamo. Matchen spelas måndagen den 4 oktober med avspark kl 19.00.

Vasalund – Värnamo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Man kan lugnt säga att det har gått åt olika håll för Superettans två nykomlingar Vasalund och Värnamo. Med 23 matcher spelade toppar Värnamo, högst sensationellt, serien medan Vasalund ligger sist.

Förväntningarna på de här båda lagen inför säsongen var ganska likvärdiga. Vasalund sågs generellt ha störst potential att kunna överraska. Så har det inte blivit och nu är läget prekärt med sju matcher kvar att spela.

Man kommer till det här mötet med en 3-0-förlust mot Brage i ryggen och på de sju senaste matcherna har man endast tagit fyra poäng. Sedan en dryg månad tillbaka bär Robert Björknesjö och George Mousally huvudansvaret men någon tydlig effekt har inte tränarskiftet inneburit.

Nu ställs man mot svårast tänkbara motstånd då framgångssagan IFK Värnamo gästar. Mot alla odds toppar man Superettan med marginal och det är fullt rimligt och rättvist att man är där man är.

Jonas Thern och Robin Asterheds manskap har ännu inte vacklat trots att haussen nu börjar tillta. Av allt att döma kommer lilla IFK Värnamo spela i Allsvenskan nästa säsong och man kommer till den här matchen med tre segrar och ett kryss på de fyra senaste.

I torsdags besegrade man Västerås hemma med 3-2 och med samma siffror vann man dessförinnan på bortaplan mot toppkonkurrenten Trelleborg.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Värnamo mot Allsvenskan

Efter 23 matcher står Värnamo på 46 poäng och en målskillnad på 31-19. Vasalund har skrapat ihop 21 poäng på lika många matcher och har släppt in mer än dubbelt så många mål då deras målskillnad är 27-40.

Den stora skillnaden mellan de här lagen går alltså att finna i kolumnen för insläppta mål. Nu kommer Värnamo visserligen från två matcher där man släppt in två mål men det tillhör inte till vanligheterna.

Firma Thern/Asterhed har satt ett grundspel som borgar för en hög lägstanivå och en enorm trygghet i allt man gör. Trots att man är ett spelskickligt och ofta högst pressande lag är det defensiven som varit nyckeln den här säsongen.

Försvarsspelet och den höga lägstanivån är huvudanledningen till varför man är Superettans bästa lag så här långt. På de punkterna är man också Vasalunds raka motsats.

På pappret har Vasalund ett mer meriterat lag än Värnamo. Framförallt har man offensiva spetsspelare som blixtrar till då och då men som lag sitter man inte ihop. Åtminstone inte i närheten av vad Värnamo gör.

Allt kan fortfarande hända i den här serien och Vasalund kan sprattla till och ta poäng här. Det mest troliga är dock helt klart att det inte blir så. Fortsätter bara Värnamo att följa sin linje och inte svävar iväg i tanken är det här en match man vinner.

Värnamo har totalt gjort sex mål på sina två senaste matcher och mot ett darrigt Vasalundsförsvar tror jag man kommer hitta stora ytor. Bäst spelvärde på den här matchen finner jag därför i spelet Värnamo över 1.5 mål till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Värnamo över 1.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 4 oktober 2021
TV:  Discvovery+
Stream:  Discvovery+

Jämför odds: