Speltips Västerås – AFC Eskilstuna 1/6: Defensivt starka

Axel Sjödin Publicerat: 1 juni 2023

Västerås SK jagar ligaledningen då de ställs mot AFC Eskilstuna på hemmagräs i veckans superettan-omgång.

Västerås - AFC Eskilstuna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför omgången är VSK på andra plats i superettan, tre poäng bakom Utsikten i tabelltoppen och precis före GAIS på målskillnad. Det är knappast den trio lag de flesta hade trott skulle slåss om serieledningen efter att en knapp tredjedel av säsongen avverkats, men Västerås har inte visat några tecken på att börja halka ned ännu.

Västerås är klara favoriter inför torsdagens möte mot AFC och är ännu obesegrade framför sin hemmapublik. De kommer senast från en tung förlust borta mot ett Trelleborg som har börjat vakna till liv, vilket har gjort att de har tappat ligaledningen. De tog ledningen två gånger om på Vångavallen, men Trelleborg kom tillbaka och lyckades tillslut fullborda vändningen med det avgörande 3-2-målet i den 88:e minuten.

Med tanke på att VSK bara hade släppt in fyra mål på de åtta inledande matcherna var det minst sagt överraskande att tre trillade in mot Trelleborg senast. Det är försvarsspelet som har varit VSK:s styrka i år och de har varit väldigt svåra att få hål på. Då de har tappat spets i offensiven genom försäljningen av Viktor Granath har defensiven varit nyckeln, och det har hittills gett resultat för Kalle Karlssons manskap.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AFC har börjat plocka poäng

Västerås har AFC att tacka för att de fortsatt ligger kvar på andraplatsen då GAIS tvingades lämna Tunavallen mållösa i den förra omgången. Det var AFC:s fjärde raka match utan förlust och en tung poäng i kampen om att hålla sig undan bottenstriden.

GAIS var det klart bättre laget sett till spelet, men kunde inte få hål på sina motståndare förra helgen, som därmed tog sitt tredje kryss på de fyra senaste matcherna. I och med att de har bakat in en oväntad bortaseger mot J-Södra i den sviten också verkar AFC:s formkurva åtminstone peka åt rätt håll. De ligger på negativ kvalplats i nuläget, men har betydligt närmare till den övre tabellhalvan än vad de har till det krisande Helsingborg och Skövde nedanför dem.

Trots att AFC inte direkt har haft några förväntningar på sig inför säsongen fortsätter de att vara ett lurigt lag som kan plocka poäng av alla. De hade ett par horribla insatser på bortaplan med två raka 0-3-förluster under april, men har lyckats täppa till defensiven något sedan dess.

Det kommer dock inte att bli lätt i Västerås mot ett VSK som bara har släppt in ett mål i sina fyra hemmamatcher hittills. AFC har i sin tur blivit nollade vid fyra tillfällen och för 2.35 gånger pengarna hos Coolbet känns det spelvärt att spela på att AFC lämnar torsdagens match mållösa.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AFC under 0,5 mål
Odds: 2.35
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 1 juni
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+