Speltips Västerås – Brage 3/7: Hemmalaget har vaknat

Axel Sjödin Publicerat: 3 juli 2022

Vi blickar mot superettan där Västerås välkomnar Brage till Iver Arena tidigt på söndagseftermiddagen.

Västerås - Brage

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerås skapade lite distans till bottenlagen med en vinst i återstarten medan Brage tappade mark i toppen senast. Trots att Västerås befinner sig på tolfte plats och Brage på tredje så är det ändå hemmalaget som är favoriter inför mötet.

Kalle Karlssons Västerås verkar ha vaknat och har drastiskt förbättrat sin poängskörd i de senare omgångarna. Säsongen inleddes inte alls bra med fem poäng på de sju inledande omgångarna, men i de senaste fyra har de varit obesegrade och har lyckats ta åtta poäng.

De fick en perfekt start på sommaren med en 2-0-vinst hemma mot Skövde som har börjat dala ner något i tabellen efter en raketstart som nykomling. Det var absolut ingen överkörning, men Västerås lyckades hålla första nollan för säsongen, vilket var oerhört viktigt för ett lag som gång på gång har tappat ledningar.

Västerås är skickliga på att ta ledningen och har vunnit första halvlek i sju av deras åtta senaste matcher. De gör inte sällan mål inom första kvarten genom en tidig anstormning.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brages form verkar ha börjat avta

En av årets största överraskningar i superettan har varit Brage som i skrivande stund befinner sig på tredje plats i tabellen. De var dock knappast en av förhandskandidaterna till att vara med och slåss om uppflyttning och frågan är om de kan komma tillbaka när resultaten har börjat dala så smått.

Förra helgen så åkte de på sin blott andra förlust för säsongen då de föll med 0-1 borta mot Utsikten i återstarten. Utsikten var det bättre laget sett över hela matchen och vann välförtjänt.

Det är framförallt på hemmaplan som Brage har varit starka, där de är tvåa bakom Brommapojkarna i hemmastatistiken. Men resultaten har som sagt börjat dala en aning och nu har de bara en vinst på de fyra senaste matcherna.

Det är en på förhand svårläst match, men det säger rätt mycket att Västerås är favoriter med tabellpositionerna i åtanke. Men Västerås tendens att inleda matcher starkt är ändå värt att ha i åtanke och vi kör därmed på samma spel som senast. Att Västerås vinner första halvlek spelas för 2.75 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås vinner första halvlek
Odds: 2.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: