Speltips Västerås – Gais 5/10: Bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2021

Superettan har sju omgångar kvar att spela och kontraktet är inte räddat för varken Västerås SK eller GAIS den här säsongen.

Västerås SK - GAIS

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor.

Inför säsongen var vi många som såg fram emot att se vad lag som Västerås SK och GAIS kunde göra med sitt nya spelarmaterial, och deras respektive spännande huvudtränare som fanns på plats.

I Västerås SK är det den tidigare uppmärksammade sportjournalisten Kalle Karlsson som sitter vid rodret och det är alltid spännande att se vad den typen av personer, kända från ett annat gebit, kan göra med ett lag som spelar i elitfotbollen.

Västerås SK kommer också från en relativt stor stad och borde rimligen kunna ha ett lag som slåss i toppen av Superettan åtminstone.

I GAIS var det den tidigare framgångsrika huvudtränaren Stefan Jacobsson som nu skulle försöka vända förbannelsen och inledningen på säsongen tydde också att han var helt rätt tränarval för klubben. Men det känns som att verkligheten har kommit ikapp GAIS igen.

Om man ska se nyktert på det har varken Västerås SK eller GAIS ett tillräckligt starkt spelarmaterial, men det är också uppenbart att respektive tränare har misslyckat smed att få ut det mesta av sitt lag.

100 KRONOR GRATISSPEL – HOS LEOVEGAS! Det populära spelbolaget LeoVegas är kända för alla mobilspelare. Gillar du betting i mobilen? Då finns det inget mer lämpligt spelbolag än det här. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta gratisspel – 100 kronor hos leovegas!

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.

En förlust innebär ångest

En sak som är slående med den här säsongen i Superettan är att det saknas ett givet bottenlag. Ett ankare, ett sänke. Det finns helt enkelt inget lag som är så pass dåligt att vi med säkerhet kan säga att de åker ur.

Det brukar annars alltid finns en eller ett par slagpåsar, men nu är det väldigt jämnt i botten. Vasalund på 21 poäng ligger sist, men man har bara åtta poäng upp till Örgryte IS på niondeplatsen. Man är också bara en vinst från kvalplatsen och ytterligare en trepoängare från säker mark.

Västerås SK är just nu nästjumbo och en stor del av förklaringen är att man med sina fem vinster är det lag som vunnit färst matcher under säsongen. Det håller inte.

GAIS är precis över kvalstrecket och kan med en vinst distansera sig väl från Västerås SK, men det lag som förlorar här kommer att ha det tufft framöver.

GAIS har tagit två tunga vinster på slutet och ser ut att ha hittat en bra förmåga att vinna mot bottenkonkurrenterna, medan Västerås SK förlorat med uddamålet mot både GIF Sundsvall och IFK Värnamo sista tiden. Snöpligt. Här litar jag inte på något av lagen att vinna och blickar därför mot 1X2-marknaden.

X (oavgjort) spelas till 3.65 gånger insatsen hos LeoVegas. Om man vill spela ett lite säkrare spel är +0,5 på GAIS (X2) ett bra alternativ, men min magkänsla skriker kryss.

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3.65
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:00, tirsdag 5 oktober 2021
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: