Speltips Västerås – Gefle 30/7: Formstarkt möte

Axel Sjödin Publicerat: 30 juli 2023

Ett formstarkt Västerås gäller som väldigt klara favoriter mot Gefle i söndagens match på Iver Arena.

Västerås - Gefle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Västerås har tagit närmat sig allsvenskan med stormsteg under de senaste omgångarna och har verkligen imponerat mot tufft motstånd. Även Gefle kommer från en period med positiva resultat, vilket har gjort att de har skapat lite distans ned till bottenstriden. Det är med andra ord två formstarka lag som möter på Iver Arena på söndag, men var favoritskapet ligger råder det inga tvivel om.

Sedan återstarten har det blivit tre raka segrar för Västerås, vilket gör att de nu har förlängt sin vinstsvit till fem raka. De har verkligen lyckats skapa distans ned till tredjeplatsen och har nu sju poängs marginal ned till jagande Öster.

De två senaste omgångarna har varit väldigt avgörande för deras nyvunna framgångar då de ställs mot tufft motstånd i form av Utsikten och GAIS. Men Västerås har vunnit båda mötena välförtjänt och har inte ens släppt in mål mot någon av Göteborgsklubbarna. Nu väntar betydligt mer överkomligt motstånd i några omgångar framöver där Västerås verkligen har chansen att cementera sin plats i topp två inför hösten.

Defensiven fortsätter att imponera och man kan inte annat än imponeras av Kalle Karlssons lagbygge som har fått in de offensiva pjäser som tidigare har saknats för att vara med i toppen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gefle har gjort en bra säsong hittills

Sett till de väldigt begränsade resurser som Gefle har att röra sig med så har de stått för en imponerande säsong såhär långt. Allt annat än en nedflyttning tillbaka till Ettan norra får ses som en framgång för Gefle, och i dagsläget har de tre poäng ned till kvalplatserna och fem ned till de direkta nedflyttningsplatserna.

I deras fyra senaste matcher har de lyckats samla ihop åtta poäng och har således lyckats klättra i tabellen. De var också oerhört nära att få med sig tre poäng i den tuffa bortamatchen mot GAIS för två omgångar sedan, men Makrillarna lyckades kvittera i den 95:e minuten. Men Gefle lyckades i sin tur vända ett 0-2-underläge hemma mot Östersund senast genom två mål i andra halvlek.

Även det har sett bra ut resultatmässigt under senare tid så har de inte riktigt visat att de har spelet att kunna utmana ett starkt Västerås på bortaplan, vilket syns hos spelbolagen då hemmalaget står så lågt som 1.25 hos många spelbolag. Ifall vi kombinerar den raka ettan med ett spel på under 3,5 mål får vi dock saftiga odds på 2.25 hos Betinia. Gefle har förvisso spelat rätt många målrika matcher på senaste, men Västerås är väldigt säkra defensivt och oddsen har ett bra spelvärde i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås & under 3,5 mål
Odds: 2.25
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 30 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+