Speltips Västerås – Helsingborg 13/8: Toppen mot botten

Axel Sjödin Publicerat: 12 augusti 2023

Det är toppen mot botten som ställs mot varandra då Västerås välkomnar Helsingborg till Rocklunda IP.

Västerås - Helsingborg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Västerås går fortsatt som tåget i superettan och närmar sig allsvenskan med stormsteg efter att ha tagit sju raka segrar. Tillsammans med Utsikten fortsätter de att dra ifrån i toppen, och inför omgången hade de hela nio poäng ned till tredjeplatsen. Helsingborg går det i sin tur väldigt tungt för, där den senaste omgången bjöd på ett riktigt tungt nederlag.

Kalle Karlsson verkar ha knäckt koden i superettan och har lyckats forma Västerås till en ostoppbar vinstmaskin. Senast blev det ännu en seger mot Skövde, där de återigen inte släppte in ett mål. Det är nu sjunde raka segern, där de bara har släppt in två mål under samma period.

Defensiven ser oerhört stabil ut och de är det enda laget i serien som fortfarande bara har släppt in en ensiffrig mängd mål. Självförtroendet lär vara på topp och framför hemmapubliken är de tunga favoriter till att städa undan ett motstånd som Helsingborg, som har haft stora bekymmer under säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Helsingborg är illa ute

I mitten av juli såg Helsingborg ut att äntligen vara på gång, och med tre raka segrar lyckades de klättra upp från det absoluta bottenträsket. Men efter förra omgången är de tillbaka på ruta ett igen och det ser återigen mörkt ut för den skånska storklubben.

Hemma mot ett Örgryte som inte vunnit på sex raka matcher var de klara favoriter, inte minst då de lyckades slå dem på Gamla Ullevi bara några veckor tidigare. Men spelmässigt så var ÖIS det klart bättre laget och vann rättvist efter en svängig match på Olympia där avgörandet kom först i den 93:e minuten.

En förlust mot en bottenkonkurrent är tuff i sig, men att Thomas Rogne behövde kliva av planen skadad gör saker och ting betydligt värre. Rogne har varit oerhört viktig för Helsingborgs defensiv och det var en märkbar skillnad när han klev av sist. Då saknade de också Pavle Vagic på grund av sjukdom, som lär vara tillbaka här. Men Rogne kommer inte att bli lätt att ersätta och när de nu möter seriens kanske bästa lag på bortaplan riskerar de att halka ännu längre efter i tabellen.

HIF har hämtat in mittfältaren Cole Alexander, som tidigare spelat under Stuart Baxter, vilket kan vara ett tillskott, men som inte löser de direkta problem de har nu. Helsingborg är illa ute, och jag tror att de kommer att gå lottlösa hem från Västerås. För 2.40 gånger pengarna hos Betinia spelar vi på att Västerås vinner och att det blir under 3,5 mål, då VSK ofta tenderar att spela lite målsnåla matcher.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås & under 3,5 mål
Odds: 2.40
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 13 augusti
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+