Speltips Västerås – J-Södra 18/5: Svajiga lag

Martin Efvergren Publicerat: 18 maj 2022

Det är två pressade lag som ställs mot varandra när Västerås SK tar emot Jönköpings Södra i Superettan. Matchen spelas onsdagen den 18 maj 2022 med avspark kl 19:00.

Västerås – J-Södra

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Västerås SK hade en motig förra säsong där man, med nöd och näppe, lyckades undvika ett negativt kval. I år var ambitionen att utmana om topplaceringar, men man har bara tagit fem poäng efter sju matcher vilket innebär att man ligger näst sist i Superettan.

Västerås har gjort en väldigt bra match och det var när man slog rivalerna Örebro för tre omgångar sedan. Det är säsongens enda seger så här långt och i de två efterföljande matcherna har man, mer eller mindre, rasat samman.

Definitivt var det vad man gjorde borta mot AFC i den näst senaste omgången. Då tappade man en 2-0-ledning till förlust med 5-2 efter att hemmalaget reducerat först i den 74:e minuten. I lördags föll man sedan med 3-0 borta mot Trelleborg efter att man släppt in samtliga mål i den första halvleken.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag med stora problem

Ett lag som har släppt in alldeles för många mål är också Jönköpings Södra. Efter sju matcher har man en målskillnad på hela 15-18 och är därmed det målgladaste laget i Superettan.

Inför mötet mot Utsikten i lördags var J-Södras kris ett odiskutabelt faktum. Man hade då bara tagit tre poäng och tränare Patrik Jildefalk hade redan fått sparken. Därtill hade hans ersättare Oscar Garcia Rodriguez utvisats i 4-2-förlusten mot Landskrona dessförinnan. Trots det lyckades man i alla fall resa sig och vinna med 5-2.

Det ska dock sägas att Utsikten, trots att man åkte på en utvisning i början av första halvlek, ändå var med i matchen fram till slutskedet. J-Södra kunde inte kontrollera matchen och det blev återigen en svängig och målrik tillställning.

Vi har nu att göra med två lag som inte har fått någon vidare ordning på någonting. På pappret finns det gott om kvalitet i båda lagen, men det stora problemet är att de släpper in för många enkla mål. Därtill tycks harmonin inte vara den bästa. Simon Johanssons sågning av det egna lagets mentalitet efter förlusten mot AFC är oroväckande och i J-Södra pågår stridigheter kring Junes Barnys roll som spelande, blivande sportchef.

J-Södra lyckades ta sig samman och vinna senast, men defensivt är man fortsatt mycket ihåliga. Båda lagen befinner sig i någon form av kris och utgången av den här matchen känns oviss. Båda lagen lär ha också ha som ambition att försöka strama åt defensiven, men än så länge finns det inget som pekar mot en förbättring.

Med tanke på hur många enkla mål som Västerås och J-Södra har släppt in den här säsongen finner jag god anledning att tro att det kommer göras ett par mål även i den här matchen. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.72 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.72
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, onsdag 18 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: