Speltips Västerås – Örgryte 10/4: Värdemätare

Axel Sjödin Publicerat: 10 april 2023

På måndag så ställs Västerås mot ÖIS hemma på Iver Arena i den andra omgången av årets superettan.

Västerås - Örgryte

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Viktiga poäng står på spel då Västerås och Örgryte drabbar samman under måndagen, då det är två klubbar som är hoppfulla om att kunna blanda sig in i toppstriden under säsongen. Västerås inledde med en stark vinst borta mot Brage, medan Örgryte kryssade hemma mot AFC Eskilstuna i premiären.

Båda klubbarna hade det tufft under fjolårssäsongen, i synnerhet ÖIS som behövde kämpa för sin överlevnad i superettan under hela året. Men båda har högre förväntningar på sig inför den stundande säsongen, även om de inte riktigt omnämns som kandidater till uppflyttning någon av dem.

Västerås inledde i alla fall säsongen med en stark trepoängare på Domnarvsvallen då de besegrade Brage med 2-1 efter en bra andra halvlek. Matchen började lite trevande, men tempot skruvades upp i den andra, där VSK drog det längsta strået. Det var i mångt och mycket en jämn match som såg ut att gå mot ett kryss, men nyförvärvet Jaheem Burke lyckades stöta in det avgörande målet framåt matchens slutskede.

Kalle Karlsson sitter på en rätt spännande trupp i mitt tycke, och att de lyckades knipa tre poäng trots en del skadeproblematik inledningsvis får ses som ett styrkebesked.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är fortfarande tidigt i ÖIS nya projekt

Gästerna från Göteborg är inte helt lätta att placera då de har haft väldigt skilda resultat under försäsongen. De är också i ett tidigt stadie av ett nytt projekt under tränaren Jeff Aubynn som klubben har gett stort mandat till bygga om trupp och spelfilosofi – detta trots att Brynjar Gunnarsson räddade dem kvar förra året med en imponerande andra halva av säsongen.

Örgryte hade skyhöga förväntningar på sig inför den förra säsongen, men nu är de något mer rimliga. Lagbygget ser väldigt intressant ut, om än lite väl offensivt balanserat, men spelet har sett ganska bra ut och ifall Noah Christoffersson kan komma igång med målskyttet tidigt så kan de bli riktigt farliga i år.

Spelmässigt så var de det klart bättre laget i premiären mot AFC, men billiga defensiva misstag gjorde att gästerna kunde ta ledningen två gånger om. ÖIS svarade dock starkt genom att kvittera vid båda tillfällena, men övertaget räckte inte till seger den här gången. Precis som för VSK så har ÖIS redan en del skador på viktiga spelare, men det finns en ganska bra bredd i truppen och spelet var det som sagt inget fel på senast.

Västerås är ingen lätt bortamatch, men oddsen är i mitt tycke lite väl viktade åt hemmalaget här. Båda mötena förra säsongen slutade med kryss och VSK har inte vunnit på de sex senaste mötena lagen emellan. Dubbelchansen X2 lockar därmed för de 1.86 gånger pengarna som erbjuds av Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: TIPS
Odds: 1.86
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, måndag 10 april
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+