Speltips Västerås – Öster 22/5: Toppmöte i superettan

Axel Sjödin Publicerat: 22 maj 2023

Måndagen bjuder på en riktig toppmatch från superettan då Västerås och Öster drabbar samman på Iver Arena.

Västerås - Öster

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att GAIS förlorat mot Jönköpings Södra tidigare under omgången har både Västerås och Öster chansen att lägga beslag på förstaplatsen i superettan. Gästerna var en av förhandsfavoriterna till uppflyttning i år, men Västerås har verkligen levererat över förväntningarna än så länge.

Vi fick se tidiga tecken på att Västerås var slagkraftiga redan under svenska cupens gruppspel, och sedan dess har de inte stannat av. Defensivt ser de oerhört stabila ut och har lyckats hålla nollan i fem av sju matcher hittills. Med bara tre insläppta mål hittills har de släppt in under hälften av lagen som har släppt in näst färst.

De tappade skyttekungen Viktor Granath till Halmstad under vintern och ser har kanske inte riktigt samma spets i offensiven i år, men när defensiven ser så trygg ut som den gör behöver de inte heller ösa in mål för att få med sig trepoängare. Med det sagt har de sett ut att vara det bättre laget i båda sina kryss mot Örgryte och Landskrona och borde kanske ha tagit ännu fler poäng än vad de har gjort.

Kalle Karlsson har verkligen fått pusselbitarna på plats och hemma på Iver Arena ska de vara favoriter oavsett motstånd i nuvarande form.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuff period för Öster

Öster inledde säsongen väldigt starkt med fyra raka segrar, men har stannat av lite i de tre senaste omgångarna. De borde verkligen ha vunnit mot Östersund med en man mer och total speldominans, men föll trots det med 0-1 hemma och därefter har det varit två tuffa matcher mot Göteborgslagen ÖIS och GAIS där de bara har fått med sig en poäng. Öster hade inte marginalerna med sig mot GAIS då de släppte in det avgörande målet i den 96:e minuten och drog på sig två sena röda kort.

Det gör att de både har sin förstamålvakt Miloje Prekovic och Theodor Johansson avstängda inför måndagens toppmöte. Den sistnämnda är dock inte en del av någon tilltänkt startelva och inget större avbräck.

Öster behöver vända den negativa trenden, men det lär inte bli lätt mot ett formstarkt Västerås. Inför matchen väljer vi att spela på dubbelchans 1X kombinerat med ett spel på under 3,5 mål för 1.95 hos Betinia, då VSK bara förlorat vid ett tillfälle och ofta spelar målsnåla matcher.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 22 maj
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+