Speltips Västerås SK – Helsingborg 18/7: Målspel

Axel Sjödin Publicerat: 18 juli 2021

Västerås tar sig an Helsingborg hemma på Iver Arena i en sexpoängare i mitten av tabellen.

Västerås SK - Helsingborg

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget hängde länge med i toppen av den mycket jämna tabellen i Superettan, men har i de senare omgångarna tappar en del mark och har sjunkit flera placeringar då resultaten uteblivit. Innan uppehållet gick de fyra raka matcher utan vinst som även inkluderade två förluster mot Falkenberg och nu senast mot Sundsvall.

De har inte spelat någon vänskapsmatch under uppehållet och hemmamötet mot Helsingborg blir ett test för att se ifall de har matchtempo i kroppen eller ej. Det som tagit Västerås långt hittills och gjort så att de varit med och hotat högre upp i tabellen är deras defensiv som sett väldigt stark ut.

De har bara släppt in nio mål på elva matcher varav fem av dessa kommit i den dåliga period de haft nu under deras fyra senaste matcher. De har dock totalt samma mängd mål framåt och man kan verkligen inte påstå att Västerås spelat någon sprudlande anfallsfotboll än så länge direkt.

De har gått mållösa ur sina två senaste möten mot Öster och Sundsvall och det återstår att se ifall tränare Thomas Askebrand har lyckats få igång målskyttet under uppehållet.

Helsingborg har liknande problem

Bortalaget ligger inför omgången på sjunde plats i tabellen men har bara nio spelade matcher och har således mellan två till tre matcher tillgodo på de flesta lagen över dem i tabellen. En vinst här mot Västerås hade gjort att de verkligen har möjlighet att klättra i tabellen och utmana om uppflyttningsplatserna till Allsvenskan som många trodde att de skulle göra på förhand.

Precis som Västerås hade de också en tuff period innan uppehållet och i mitten av maj fick de se sig besegrade i två raka hemmamatcher på Olympia, vilket verkligen inte hör till vanligheten. Även Helsingborg har nämligen haft problem offensivt men lyckats täppa till defensivt.

Det gör ju inget så länge man som i de två senaste omgångarna lyckats plocka upp två trepoängare genom 1-0-vinster mot GAIS och Akropolis, men det kan komma att straffa sig längre fram om man inte får igång offensiven på riktigt. Att HIF:s anfallare Anthony van den Hurk gick sönder har inte direkt hjälpt saker och ting men han är i alla fall tillbaka i spel nu och möjligtvis kan Helsingborg hoppas på att börja klättra i tabellen igen.

I och med att de båda lagen varit säkra defensivt och haft problem framåt så är målmarknaden självklart den man kikar på först i det här mötet. Underspelet har lite lägre odds, men ett “båda lagen gör mål – nej”-spel har ändå bra odds för att vara dessa lagen. För 1.85 spelas alltså BLGM – nej hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.85
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:00
TV:  Discovery+
Stream:  Discovery+

Jämför odds: