Topptipset 23/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 23 oktober 2020

Annons:

En småkylig höstdag i oktober, löningsfredag och myskläder på! Vad passar då bättre än att få sätta tänderna i ett sprakande Topptips med blandad kompott från några av Europas toppligor. Premier League, Bundesliga, Ligue 1 och Serie A bidrar med matcher. Nu åker vi!

 

 

 

 

 

 

 

Spelstopp: 20:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Aston Villa – Leeds 1

Aston Villas säsongsinledning är smått sensationell. Lejonen från Birmingham har fyra raka vinster, laget har krossat Liverpool med 7-2. Leicester, Fulham samt Sheffield United har både gått poäng- och mållösa från fajterna med fjolårets nykomling. Grealish imponerar, likväl som nyförvärven Barkley och Watkins gjort storstilade insatser. Leeds med Bielsa vid rodret är alltid spännande att titta på. I senaste kampen mot Wolves var däremot inte Påfåglarna speciellt skoj. En trött tillställning på Elland Road med 0-1 i baken, Poveda-Ocampo klev in och hade den enda riktigt superfarliga målchansen för Leeds. Ettan på Parken känns som en tänkbar singel.

2. Nottingham – Derby X

Två rejäla besvikelser ska gå i klinch på City Ground. Derby har vunnit en och förlorat fem inledningsvis. Underkänt såklart med tanke på att The Rams ändå varit en aning haussade. Dags för ett East Midlands-derby nu mot Nottingham. Värdarna som också sett bleka ut i upptakten har i alla fall fixat fyra poäng mot Rotherham och Blackburn under de senaste dagarna, möjligen är det ett Forest som äntligen kan lyfta. Båda dessa lag har problem med sitt målskytte och vi kan nog räkna med en hårt streckad etta. 1-1 slutade senaste mötet lagen emellan. Börja med krysset.

3. Stuttgart – Köln 2

Vi rattar planet mot Tyskland och slår oss ner i Stuttgart. Hemmalaget har öppnat starkt och kommer närmast från en finfin skalp i Berlin efter att Hertha besegrades med 2-0. Sasa Kalajdzic och Silas Wamangituka har visat att laget håller även i högstadivisionen. Köln däremot är inte alls i slag. Poängen laget löste mot Frankfurt i senaste omgången var gästernas första för säsongen. I grunden ska ändå Sebbe Andersson och hans lagkompisar hålla minst lika hög nivå som Stuttgart och nu verkar också Modeste vara tillbaka i laget efter sin skada fransmannen ådrog sig i under augusti. Värdet kommer finnas till höger och då är det givet att plita ner tvåan först.

4. Rennes – Angers X

Rennes är fortsatt obesegrade i Ligue 1 och har därmed gjort en riktigt fin start på hösten. Det forna svensklaget spelar denna säsong i Champions League och inledde hemma mot Krasnodar i veckan där poängen broderligt delades. Julien Stéphans manskap kliver ut mot Angers som stora favoriter, gästerna är dock inte så tokiga. Bahoken är tillbaka efter avstängning senast mot Metz (1-1). En match som dessutom Angers hade ett par fina lägen att avgöra genom chanser av bland annat Cabot och Mangani. I jakten på lite större stålar behöver denna batalj garderas. Gärna hela vägen redan från minsta lilla system.

5. Kortrijk – Anderlecht 2

Anderlecht hade 2-0 efter första halvleken mot Leuven häromsistens men laget tappade åter poäng efter två mål av Leuven-mål i andra halvlek. Nu reser Vincent Kompanys herrskap till Kortrijk för att bryta en tre matcher lång segerlös svit. Hemmalaget gjorde en fin prestation då laget besegrade Mechelen med 2-1 på bortagräs. Värdarna räddades dock en aning av en utvisning i andra halvlek på Mechelens Kabore vilket underlättade lagets vändning väsentligt. Gästerna är en liten nivå upp i jämförelse trots allt och X2 bör stå sig bra på Guldensporenstadion.

6. Tondela – Portimonense 2

Både Tondela och Portimonense är på förhand två lag som tippas på den nedre halvan av tabellen. Gästerna från Algarve tog dock säsongens första viktoria då Maritimo besegrades på bortagräs med 2-1. Två snabba mål i mitten av den andra halvleken genom Dener och Anderson sköt tre poäng till de svartvita. Tondela väntar å sin sida fortsatt på säsongens första seger. I motsvarande möte i fjol blev det 1-2 på Estádio Joao Cardoso. Tvåan får även denna gång spelas ut först.

7. Sassuolo – Torino 1

Sassuolo har under senaste åren varit ett härligt lag att titta på. De grönsvarta har charmat fotbolls-Europa med en frejdig offensiv. I år verkar Roberto De Zerbis manskap steppat upp ytterligare. Sassarna har inför mötet med Torino tre raka vinster efter att ha producerat otroliga tolv mål framåt på dessa segermatcher. Caputo, Berardi, Traore och Djuricic är livsfarliga framåt. Något som Torino kommer få kännas vid. Gästerna står fortsatt på noll poäng efter en ruggigt dålig start. Andrea Belotti har ändå visat sin målfarlighet och tryckt in fyra baljor på tre matcher. En spelare som gör jobbet räcker dock inte och Turin-klubben kommer åter få lämna en match utan seger. Stabil etta.

8. Empoli – Pisa 1

Vi håller oss kvar i Italien men flyttar ner ett pinnhål. Serie B är i sin linda och efter fyra omgångar står Pisa fortsatt utan seger. Tre kryss och en torsk är facit för gästerna som nu ska försöka nagga ett bra Empoli på poäng. Värdarna är precis som förutspått med och slåss i toppen. I veckan fick SPAL lämna ifrån sig alla tre poängen till klubben efter att lagets 13-målskytt från i fjol, Mancuso, fick näta för första gången. Nya mål är att vänta från 28-åringen. Kanske redan nu. Ettan är ett givet tecken att utgå från.

 

Spiken! – Sassuolo

De grönsvarta spelar en härlig anfallsinriktad fotboll och Torino kommer få svårt att freda sig över 90 minuter. Bra etta.

Skrällen! – FC Köln

Stuttgart må ha startat säsongen bäst av dessa lag men så stor skillnad är det inte mellan trupperna. Sebastian Andersson kan mycket väl få spela en avgörande roll. Kul tvåa.

Systemen i textform:

36 rader

1. Aston Villa – Leeds 1
2. Nottingham – Derby x
3. Stuttgart – Köln 1×2
4. Rennes – Angers 1×2
5. Kortrijk – Anderlecht x2
6. Tondela – Portimonense x2
7. Sassuolo – Torino 1
8. Empoli – Pisa 1

144 rader

1. Aston Villa – Leeds 1
2. Nottingham – Derby 1x
3. Stuttgart – Köln 1×2
4. Rennes – Angers 1×2
5. Kortrijk – Anderlecht x2
6. Tondela – Portimonense x2
7. Sassuolo – Torino 1
8. Empoli – Pisa 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100