Topptipset Fredag 20/11 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 20 november 2020

Annons:

Fredagens Topptips tar oss med på ett europeiskt äventyr. Frankrike, England, Spanien, Italien, Skottland och Holland är länderna som ska besökas och mötet mellan Monaco och PSG är onekligen det som smäller högst. Vi sätter fart mot fullträffen!

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Monaco – PSG X

Smällkaramellen låter inte vänta på sig då kupongen sparkar igång med det franska toppmötet mellan Monaco och Paris Saint-Germain. Parisarnas truppläge är ljusare än på länge och med tanke på vilken viktig match som stundar nästa vecka mot Leipzig lär Neymar och Mbappé med flera vilja gå in i den kampen med en stark insats i ryggen. Monaco är dock inga duvungar. Niko Kovac har fått bra ordning på sitt furstendöme och segrarna mot Bordeaux och Nice med sammanlagt 6-1 imponerar. Föga förvånande streckas PSG upp i himlen och då går vi för skrällen med alla tecken!

2. Coventry – Birmingham 2

Två lag som båda klassar St Andrew’s som sin hemmaplan. Coventry är inhyrda på Birminghams gräsmatta och nykomlingarna från League One har hittills lyckats med poängplock i över hälften av sina matcher i egen borg. Sju nederlag av elva möjliga vittnar dock om att säsongen kommer att bli en tuff sådan och i grund och botten är också Birmingham ett bättre lag. Lyckas Mange Hedmans gamla gäng knipa en pinne i detta miniderby får de vara nöjda.

3. Osasuna – Huesca X

Ovisst möte stundar i Pamplona när vi nu vänder blickarna mot Spanien. Osasuna var oerhört starka på eget gräs i fjol och via ett ramstarkt försvar kontrade värdarna in flera trepoängare. Den här säsongen har de hittills bara erhållit tre triumfer på åtta försök och formen är på väg nedåt med två raka förluster. Trots det streckas ettan på i rask takt. Mycket beror säkerligen på Huescas tabellplacering, men jumbon är trots allt inte så dumma. Poängplock i sex av nio fajter imponerar och här väntas matchbilden passa gästerna allra bäst. Koppla på hela spannet omgående och håll tummarna för högersidan.

4. Espanyol – Girona 1

En våning ner i tapasvurmarnas seriesystem visar Espanyol goda takter. Katalanerna är egentligen alldeles för bra för att hålla till på den här nivån, men de blåvita klarade inte alls av föregående säsongs dubbelspelande i Europa League. Med en riktig klasspelare som Raúl de Tomás i spetsen siktar värdarna på att göra sejouren i Segunda till en ettårig sådan och det ska mycket till för att fälla Espanyol. Girona var snubblande nära på att nå La Liga i fjol, men besvikelsen efter playoff-nederlaget har inte lagt sig. Gästerna är inför den här omgången tolv poäng efter fredagens opponent, efter 90 minuter är glappet 15 poäng.

5. Frosinone – Cosenza 1

Från en andraliga till en annan när vi ger oss i kast med pastastövelns dito. Frosinone har sparkat in 13 av 21 möjliga poäng och placerar sig med den fina raden i toppskiktet. Förlusten innan uppehållet mot Monza är inget som ska betyda alltför mycket här. Cosenza håller till i de nedre regionerna och är tillsammans med en trio andra lag segerlösa så här långt. Att det ska bli ett trendbrott på Benito Stirpe är inte troligt. Strecka från vänster.

6. Dunfermline – Hearts 2

Bortsett Raith Rovers är det dags för tidig seriefinal i skotska Championship. Dunfermline har presterat 3-1-0 sedan seriestart och är ett av lagen som kommer att göra upp om platserna till finrummet. Tufft motstånd väntar under fredagen när Hearts kommer på besök. Gästerna har bara spelat tre matcher, men samtliga har hört segersång efteråt. The Jam Tarts hör hemma i Premiership och är i grunden en nivå bättre än Dunfermline. Stark och trolig tvåa.

7. Den Bosch – Jong Ajax 2

Tulpanriket avrundar kupongen med två möten från oförutsägbara Eerste Divisie. Först ut är bataljen mellan bottenlaget Den Bosch och ojämna, men högkapabla, Jong Ajax. Värdarna med det borrmaskins-klingande namnet har hittills bara vunnit två av totalt tolv matcher, men då triumferna kommit på egen matta tyder det ändå om viss trygghet på Stadion de Vliert. Ajax junisar blandar högt med lågt, ett påstående inte minst raden 6-0-5 går i god för. De rödvitas högstahöjd är betydligt högre än Den Boschs vilket gör att tvåan inleder, men ettan agerar sällskap på större system.

8. Maastricht – Jong PSV Eindhoven 1

Ovisst också i kupongens sista fajt. Jong PSV Eindhoven befinner sig i mitten av tabellen och det är också precis i de regionerna som ungtupparna förväntas ligga. Gästerna har förlorat lika många duster på resande fot som de har vunnit och uppgiften som stundar är ingen enkel sådan. Maastricht visar ingen vidare form för stunden, men föregående säsongs motsvarande möte vanns klart av Stjärnbärarna (3-1). I ett på förhand öppet och målrikt möte är gaffeln ett sunt val.
 

Spiken! – Espanyol

Espanyol går mot en ettårig sejour i Segunda División och att ett ojämnt Girona ska stå i vägen för katalanerna är inte troligt. Stark etta.

Skrällen! – AS Monaco

Monaco kan mycket i sina stunder och med tanke på att PSG har en enormt viktig match redan på tisdag ska furstendömet ses med god skrällchans.

Systemen i textform:

36 rader

36 rader
1. Monaco – PSG 1×2
2. Coventry – Birmingham x2
3. Osasuna – Huesca 1×2
4. Espanyol – Girona 1
5. Frosinone – Cosenza 1
6. Dunfermline – Hearts 2
7. Den Bosch – Jong Ajax 2
8. Maastricht – Jong PSV 12

144 rader
1. Monaco – PSG 1×2
2. Coventry – Birmingham x2
3. Osasuna – Huesca 1×2
4. Espanyol – Girona 1
5. Frosinone – Cosenza 1x
6. Dunfermline – Hearts 2
7. Den Bosch – Jong Ajax 12
8. Maastricht – Jong PSV 12

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100