Topptipset Måndag 18/1 – Tips, Analys & Förslag

Simon Pålsson Publicerat: 18 januari 2021

Annons:

En underbar måndagsrad med alla förutsättningar att charma står redo. Förutom det alltid lika heta Paulistaderbyt i Brasilien har fem europeiska länder skjutit till med allt från ungdomliga lag i Holland till giganter på fall i Tyskland och Italien. Sätt ut björnfällorna för här satsar vi stort!

 

Spelstopp: 18:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Arsenal – Newcastle 1

Radens startskott går av stapeln på Emirates där Arsenal i torsdags spelade 0-0 mot Palace. Detta skedde utan den skadade försvararen Pablo Marí, och helt negativt är resultatet inte; The Gunners har nu hållit nollan i fyra raka tävlingsmatcher (varav 120 minuter mot Newcastle i FA-cupen för nio dagar sedan) vilket inte skett på år och dar. Mål har blivit en raritet för The Magpies som inte kan förlita sig till att Callum Wilson löser detta trots bra facit mot Londonlag. Ettan kan inte snackas bort och dunkas in.

2. Cagliari – Milan 1

Från grådisen i London till solen på Sardinien. Cagliari mår sällan bra att av tvingas resa och gläds av att återse Sardegna Arena. De senaste tio åren har de rödblå blandade resultat mot Milan, men att bli helt utskåpade undviker värdarna varje år. Nandez är avstängd, men den offensiva lagdelen är intakt. Rossoneri, som har Leao avstängd och ett par spelare i karantän, måste rotera dels med tanke på att det krävdes straffar för att besegra Torino i veckan, dels för att Atalanta väntar på lördag. Det är lätt att fokus tappas då, med superensaren Cagliari nere på knappa tio procent klickar vi in både ettan, krysset och tvåan på en gång.

3. Portimonense – Belenenses 1

Primeira Ligas nedflyttningsstrid är fullsmockad med lag på bägge sidor strecket. Portimonenses sits börjar emellertid förbättras stadigt eftersom Estádio Municipal blivit en poängkälla den sista tiden; sju poäng på tre hemmafajter inkluderar prestigesegern mot Farense i Algarvederbyt. Bruno Moreira har nyligen hämtats in från Rio Ave och kommer att boosta offensiven. Hela Belenenses säsong känns som en enda lång måltorka, det är talande att 0-0 är det bästa Belém-klubben presterat den senaste månaden. Silvestre Varela och Richard har testat positivt för corona, misären tilltar. Den nervöse och bemedlade kan välja att kryssgardera.

4. Hamburg – Osnabrück 2

2. Bundesliga inleder andraligornas stund i rampljuset. Hamburg ser ut att ta sig tillbaka till finrummet, men det är ingen spikrak resa det handlar om. 1-1 mot Nürnberg visar på de strukturella problem Daniel Thioune, coach i Osnabrück förra säsongen, ärvt från tidigare tränare; när det väl gäller darrar HSV på manschetten. Inte sedan cupförlusten 1988 har gästerna torskat mot jätten från Hamburg, med en intakt målförmåga ska inte besökarna avskrivas på förhand. Sebastian Kerk, som egentligen hör hemma en division upp, har varit de lilavitas klarast lysande stjärna med sju baljor på 15 matcher, starka papper från yttern som även kan agera spjutspets. Helgardera omgången och håll tummar och tår för gästerna som streckas på runt 15 prollar.

5. SPAL – Reggiana 1

Serie B-klubben SPAL kan titulera sig bäst i Emilien. I Coppa Italia utmanövrerades regionalkollegan Sassuolo som smyger med i toppen av Serie A. Det var en perfekt uppföljning på bortaviktorian i Frosinone när Alberto Paloschi stängde matchen. Med Sergio Floccari som kompanjon har Ferraras stolthet en av de mest slagkraftiga strikeruppsättningarna i ligan. Det är något Reggiana skulle behöva. Syditalienarna, som är högst anonyma när det vankas bortamatcher i norr, får inte in bollen och har dessutom ett mycket kärvare tabelläge. Nyförvärven Yao och Del Pinto kan inte ensamma vända på skutan. Rimlig spiketta.

6. Jong Utrecht – Jong Ajax 1

Mot Eerste Divisie och de många ungdomarna. Jong Ajax motsvarar inte “A-laget” ett trappsteg upp, men har inte heller de kraven på sig. Farmarlaget har dock fått den duktige dansken Victor Jansen att blomma ut, redan nu får 20-åringen lite speltid med de stora grabbarna. Även Utrecht har massvis med talanger som härjar vilt i serien, som Odysseus Velanas exempelvis. Tillsammans med rutinerade Jeredy Hilterman sänker Jong U många lag i tabellens mittskikt. Hawaiivarning i match 6, ett-tvåan är vad magkänslan förmedlar.

7. Jong PSV Eindhoven – NAC Breda 2

Givetvis har även PSV Eindhoven ungtuppar som man hoppas på. Dock har de rödvita försatt sig i en situation där trepoängarna nu måste börja ramla in om inte degradering ska bli ett högst konkret hot. Att knappt slå Dordrecht, som släpper till mer än de flesta pojklag, är ingen bedrift så lita inte på värdarna. NAC närmar sig trean De Graafschap vid viktoria, och med den fingertoppskänsla tränaren Steijn (inhopparen Mario Bilate fixade en pinne trots numerärt underläge) visade mot Roda är chanserna till seger goda. Gulsvart spik!

8. Palmeiras – Corinthians 1

Slutligen väntar en av Sydamerikas största kamper; Paulistaderbyt i Sao Paulo. Palmeiras har nyligen slagit ut argentinska River Plate ur Copa Libertadores i ett dubbelmöte där avancemanget till final grundlades i Argentina. Luiz Adriano visade att gammal är äldst, kan även Rony få det att lossna i seriespelet ser det riktigt bra ut för “Palestra”. Corinthians går väl på planen, även om de sackar efter sina motståndare med sex poäng. Ekonomiska bekymmer i klubben kan dock oroa “Timaos” spelare vars tillvaro blir allt mer osäker. 1X är ett bra val på Allianz Parque.

 

Spiken! – Arsenal

Proppen ur offensivt väntar The Gunners fortfarande på, men för långvarig succé är det defensiven som måste fungera. Det gör den nu, och när Newcastle inte får in några bollar räcker en kasse för Artetas mannar. Up the Arsenal!

Skrällen! – Osnabrück

Osnabrück har ingen press på sig, med tanke på att de lilavita redan vunnit en match i Hamburg i höst (St. Pauli) gnuggar gästerna händerna. Börjar förfallet hos HSV passande nog när serien är på väg att vänta? Tjo, Osbabrück!

Systemen i textform:

36 rader

1. Arsenal – Newcastle 1
2. Cagliari – Milan 1×2
3. Portimon. – Belenenses 1
4. Hamburg – Osnabrück 1×2
5. SPAL – Reggiana 1
6. Jong Utrecht – Jong Ajax 12
7. Jong PSV – NAC Breda 2
8. Palmeiras – Corinthians 1x

144 rader

1. Arsenal – Newcastle 1
2. Cagliari – Milan 1×2
3. Portimon. – Belenenses 1x
4. Hamburg – Osnabrück 1×2
5. SPAL – Reggiana 1x
6. Jong Utrecht – Jong Ajax 12
7. Jong PSV – NAC Breda 2
8. Palmeiras – Corinthians 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100