Topptipset 10/3: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 10 mars 2020

              Annons:

Nu ska det avgöras vilka lag som tar sig till kvartsfinal i Champions League. Det är klar fördel RB Leipzig och Atalanta inför returerna, men åtminstone tyskarna ska inte känna sig helt säkra på avancemanget. Raden kompletteras sedan med matcher från de lägre engelska divisionerna. Nu åker vi!

Spelstopp: 20.44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. RB Leipzig – Tottenham X

Tottenham har det inte lätt för tillfället. Tre raka ligamatcher utan vinst och dessutom uttåg ur FA-cupen mot Norwich där Eric Dier gick upp och vevade på läktaren efter matchen. Nu är frågan om Mourinho kan rädda säsongen genom att slå ut RB Leipzig i Champions League. Med tanke på att första mötet slutade 1-0 till tyskarna ser det inte bra ut. Spurs har dessutom en ganska jobbig skadelista. Samtidigt går det inte att bortse från kvalitén som finns. Moura, Bergwijn, Lo Celso och Alderweireld är inga duvungar. Leipzig har två raka oavgjorda resultat i ligaspelet och kommer vara väldigt nöjda med ett kryss här också. Ettan streckas upp ganska hårt och då blir valet att plocka med samtliga tecken.

2. Valencia – Atalanta 1

Det kommer inte bli någon stor folkfest på Mestalla denna tisdag. Matchen mellan Valencia och Atalanta ska nämligen spelas inför tomma läktare, detta på grund av Coronaviruset som har fått stor spridning i norra Italien som Atalanta kommer från. Ett tungt slag för Valencia som hade behövt publikstödet för att försöka vända 1-4-underläget från första matchen. Det ska dock sägas att det resultatet inte direkt speglade matchbilden, Valencia missade flera solklara målchanser. Atalanta har svårt för att lägga sig på försvar och det kommer säkert bli en öppen match. Med tanke på att de blåsvarta har råd att torska med två baljor kommer de inte direkt tokköra mot slutet av matchen om de skulle ligga under knappt. Därmed känns ettan bäst och till runt 30 procent är det en tänkbar spik.

3. Blackpool – Tranmere 1

Liket lever! Tranmere såg ut att vara helt avhängda under nedflyttningsstrecket i League One men har närmat sig lagen ovanför via två raka bortasegrar. Det skiljer fortfarande sex poäng till säker mark så Liverpoolklubben måste fortsätta prestera på högsta nivå. De har fått god hjälp av James Vaughan som sedan han lånades in tryckt in två baljor. Nu bör det dock bli för svårt för gästerna. Blackpool ligger i mitten av tabellen och har ett stabilt spelarmaterial. Spelare som Madine, Spearing och Husband håller hög klass och har hjälpt Pool till fyra raka utan förlust. Det blir femte raka nu. Ettan lämnas ensam.

4. Bristol Rovers – Sunderland 1

Bristol Rovers kommer från tre raka förluster i League One och innehar därmed en plats på den undre halvan av tabellen. Med tanke på att det är 13 pinnar ner till Tranmere under strecket ska det dock inte vara någon större risk för nedflyttning. På Memorial Stadium ska de aldrig räknas bort. Sunderland kommer närmast från tre raka utan vinst vilket gör att The Black Cats ligger på playoff-plats enbart tack vare en stark målskillnad. De rödvita gästerna har endast vunnit sex av 16 bortafajter i ligan och kan mycket väl få problem igen. Alla tecken där ettan rensar fint.

5. Portsmouth – Fleetwood 1

Två av de lag som ligger på samma poäng som Sunderland är Portsmouth och Fleetwood. Nu möts de på Fratton Park. Att Pompey satsar hårt på uppflyttning syntes tydligt när de valde att rotera kraftigt i sin elva i FA-cupmötet med Arsenal som också förlorades. Nu lär Marquis, Curtis och de andra starta och då är det ett svårt lag att tas med, åtminstone på sydkusten där de har 12-5-0 i ligan. Fleetwood har samtidigt elva raka utan förlust. Patrick Madden och Glenn Whelan är två klasspelare som Joey Barton har haft mycket nytta av. Ettan är troligast, men här är det inte fel att gardera med ett krysset om plånboken tillåter.

6. Burton – Bolton 1

Bolton ligger klart sist i League One. Visserligen har de fått börja säsongen med tolv minuspoäng men även utan detta handikapp hade de varit nästjumbo. Största anledningen till detta är det usla bortaspelet där det blivit förlust i 13 av 16 matcher. Nu väntar ett svårt motstånd. Burton ligger i mitten av tabellen och har faktiskt inte förlorat en hemmamatch i ligan på över tre månader. Bolton är inte laget som bryter den sviten. Håller sig ettan under 70 procent är det läge att ta fram den stora spikhammaren.

7. Carlisle – Newport County 2

Vi tar hissen ner en våning till League Two där det ska spelas en relativt oviktig match i Cumbria. Både Carlisle och Newport County är två lag som ligger på den undre halvan men som är långt från något streck. Newport har varit det något bättre laget med 46 inspelade poäng, men de har å andra sidan förlorat tio av 16 bortafajter. Carlisle står å sin sida bara på en seger på sina sju senaste och tillhör faktiskt seriens allra sämsta hemmalag. Det finns något mer klass hos gästerna och känslan är att de inte torskar detta. X2 spelas.

8. Woking – Barnet 1

Barnet hade stora förväntningar på denna säsongen i National League, men efter endast en seger på de fyra senaste har Londonklubben fallit tillbaka i tabellen. Med fyra pinnar upp till playoff är det bara seger som gäller för The Bees om uppflyttningsdrömmen ska fortsätta leva. Woking är dock ett starkt lag som kommer från två raka triumfer där 2-0 borta mot Halifax senast imponerade lite extra. Jake Hyde målade då och med sina 16 ligamål är han en spelare att hålla ögonen på. Öppet möte där det mycket väl kan smälla från start. Börja med ettan och fyll på med tvåan på större system.

 

Banken! – Burton

Bolton är ett uselt lag som inte alls klarat av att prestera på bortaplan denna säsong. Att de ska kunna rubba Burton på Pirelli Stadium är inte troligt. Ettan spikas.

Skrällen! – Bristol Rovers

Sunderland är inne i en väldigt oläglig formdipp med tre matcher utan trepoängare. Det är inte så enkelt att bara åka till Memorial Stadium och plocka en seger. Ettan, som streckas väldigt lågt, är ett måste att plocka med.

Systemen i textform:

36 rader
1. RB Leipzig – Tottenham 1×2
2. Valencia – Atalanta 1
3. Blackpool – Tranmere 1
4. Bristol R – Sunderland 1×2
5. Portsmouth – Fleetwood 1x
6. Burton – Bolton 1
7. Carlisle – Newport C x2
8. Woking – Barnet 1

144 rader
1. RB Leipzig – Tottenham 1×2
2. Valencia – Atalanta 1x
3. Blackpool – Tranmere 1
4. Bristol R – Sunderland 1×2
5. Portsmouth – Fleetwood 1x
6. Burton – Bolton 1
7. Carlisle – Newport C x2
8. Woking – Barnet 12

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100