Topptipset 12/11: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 12 november 2019

              Annons:

Série B i sambans hemland sätter prägel på tisdagens Topptips. Hela fem matcher från andraligan finns med på kupongen. Dessutom ska vi titta till en kamp från FA-cupen samt två kvalfajter mot damernas EM sommaren 2021. En väldigt klurig rad som mycket väl kan ge klirr i kassan.

Spelstopp: 19:29

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Portugal D – Finland D 2

Vi börjar i Portugal där vårt östra grannland ska följa upp sin mycket fina start på kvalet. Finsk fotboll är på stark frammarsch, herrarna är på väg att kvala in till sitt första stora mästerskap genom tiderna och damerna har inlett kvalet med tre storvinster. Linda Sällström har tryckt in sju baljor på dessa fajter. Oerhört imponerande. Överhuvudtaget har de blåvita ett intressant gäng som absolut inte ska vara underlägsna här. Portugal lever mycket på Neto (Wolfsburg), Silva (Lyon) och Fidalgo (Manchester City), men på det stora hela är det ingen trupp som imponerar allt för mycket. I sin enda kvalmatch hittills bortabesegrade de Albanien med 1-0, ett motstånd Finland slog med 8-1 hemma och 3-0 borta. Den lågt streckade tvåan lockar mest. Börja där.

2. Nordirland D – Wales D X

Härnäst väntar ett brittiskt derby när Nordirland tar emot Wales. Här ställs gästerna ut som störst favoriter och visst har walesarna en starkare trupp i grunden. Sju poäng på de tre inledande omgångarna gör att de har fin chans att lägga beslag på andraplatsen i gruppen. Nordirland har fått en tråkigare start. De har redan stött på gruppens suverän Norge två gånger om och torskat båda mötena med 0-6. Däremot plockade Nordirland poäng i bortamötet mot Wales efter en kvittering i 94:e minuten. Nordirland får svårt att segra mot ett starkare bortagäng, men ett kryss skulle de kunna lösa. X2 således.

3. Yeovil – Hartlepool X

På idylliska Huish Park ska en match från den första omgången av FA-cupen gå av stapeln. Där möts två seriekollegor när Yeovil tar emot Hartlepool. Yeovil har börjat ligaspelet klart bäst och ligger med i den absoluta toppen av National League. Främst på grund av ett starkt hemmaspel, men nu kommer Yeovil från två raka hemmamatcher utan vinst. Hartlepool ligger åtta pinnar bakom, men har faktiskt tagit poäng i sju av tio bortamatcher under hösten. Dessutom segrade gästerna när dessa två lag möttes på Victoria Park i ligan för en dryg månad sedan. Favoritskapet på ettan blir överdrivet och då blir valet att plocka med samtliga tecken och jobba in bortaskrällen.

4. Oeste – Atlético GO 2

Vi beger oss till delstaten Sao Paulo och staden Itápolis för den första brasilianska matchen på kupongen. Atlético GO tampas i toppen och är inför den 35:e omgången på uppflyttningsplats i tabellen. Detta trots att formen inte är den bästa. Gästerna har faktiskt bara vunnit en av sina nio senaste! Hela sex av dessa har slutat oavgjort. Oeste kämpar i motsatt del av tabellen. Med fem poäng tillgodo på jagande Figueirense under strecket bör de klara det nya kontraktet. För värdarnas del har endast en av de åtta senaste slutat med vinst. Mest värde till höger, men när dessa kryssglada gäng möts måste även mittentecknet med.

5. Vitória – CRB 1

CRB är ett annat lag som satsar på uppflyttning. De har fyra pinnar upp till Atlético GO med fyra omgångar kvar att spela. Tunga avbräck nu dock då både Willie och Wesley Dias Claudino är avstängda. Vitória huserar lite i ingenmansland och har visat upp ett vägvinnande spel på sistone. Åtta poäng på de fyra senaste omgångarna är starka papper. Spelare som Anselmo och Candido ser heta ut. Dessutom har Vitória fyra av de fem senaste inbördes mötena. Ettan bör stå bra.

6. Criciúma – Londrina 1

Kupongens viktigaste bottenfajt hittas i delstaten Santa Catarina. Där tar nämligen nästjumbon Criciúma, på 31 poäng, emot Londrina som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket med 35 pinnar. Värdarna har enorma problem att vinna matcher just nu och har nio raka utan vinst i ligan. Samtidigt är de ett starkt hemmalag som endast förlorat fem av 17 matcher här på Estádio Heriberto Hülse. Londrina kommer närmast från fyra raka förluster och har förlorat hela elva av 17 kamper på resande fot. Dessutom har gästerna inte vunnit här på 18 år. Ettan känns bäst.

7. Operario – Bragantino X

Bragantino har stått för en makalös säsong. Med fyra omgångar kvar är de redan klara för Série A nästa säsong. Nu gäller det bara att säkra serievinsten. Det kan de faktiskt göra vid seger här så länge andra resultat går deras väg. Poäng i 28 av 34 matcher imponerar stort. Här ska gästerna dock inte känna sig för säkra på poäng. Operario har sju raka utan förlust och har nu klättrat upp till niondeplatsen, med endast fem poäng upp till uppflyttning. Lite mer klass hos gästerna, men all motivation kommer finnas hos Operario. Då blir valet en helgardering.

8. Ponte Preta – Figueirense X

Série B är en jämn liga där mängder av matcher slutar oavgjort. Figueirense är värst av alla i den kategorin då hälften av deras seriematcher slutat med en pinne, bland dessa de fyra senaste. Endast sex segrar på 34 omgångar gör att gästerna ligger under nedflyttningsstrecket. Ponte Preta är betydligt stabilare och ligger i mitten av tabellen, utan reell risk att trilla ur serien. De har bara förlorat en av sina åtta senaste men hela sex av dessa har slutat med delad pott. Krysset ligger således nära till hands, men då Ponte Preta vunnit de fem senaste inbördes ska det garderas med ettan på större system.

 

Banken! – Vitória

Det är en väldigt klurig kupong och det reflekteras i spiken. Helt säker är inte ettan på Vitória, men mot ett avstängningsdrabbat CRB ska fin chans till en triumf finnas. 

Skrällen! – Hartlepool

Hartlepool har redan besegrat Yeovil denna säsong i ligaspelet. Visserligen på hemmaplan, men ändå. Då är det väldigt skevt att Yeovil streckas upp till så givna favoriter. Skrälltvåan måste med.

36 rader
1. Portugal D – Finland D 2
2. Nordirland D – Wales D x2
3. Yeovil – Hartlepool 1×2
4. Oeste – Atlético GO x2
5. Vitória – CRB 1
6. Criciúma – Londrina 1
7. Operario – Bragantino 1×2
8. Ponte Preta – Figueirense x

144 rader
1. Portugal D – Finland D x2
2. Nordirland D – Wales D x2
3. Yeovil – Hartlepool 1×2
4. Oeste – Atlético GO x2
5. Vitória – CRB 1
6. Criciúma – Londrina 1
7. Operario – Bragantino 1×2
8. Ponte Preta – Figueirense 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100