Topptipset 13/2: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 13 februari 2020

              Annons:

En sällsynt exotisk mix är vad som bjuds denna torsdagskväll. Dam- och herrfotboll hämtas från Europa och Sydamerika. Somliga lag har knappt någon svensk koll på så det är läge att vara extra noggrann för att få ett övertag. Mindre system med högre radinsats rekommenderas.

Spelstopp: 19.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Milan – Juventus 2

Kupongen inleds med två av världens mest kända och anrika klubbar. Detta stormöte är lite mer spännande sedan Zlatan återvände till AC Milan men klasskillnaden är alltjämt tydlig. ACM hade 2-0 i halvtid mot Inter men föll ihop som ett korthus i andra halvlek och torskade med 4-2. Juventus kommer också till denna cupmatch efter ett nederlag, snöpligt sådant mot Verona. Vad gäller inbördes möten har Juventus avfärdat Milan gång på gång senaste åren, nio raka triumfer för “Den gamla damen” går inte att snacka bort. Tvåa.

2. Real Sociedad – Mirandés 1

Även på spansk mark stundar en semifinal i inhemska cupen. Real Sociedad stod för en praktknall genom att slå ut Real Madrid på bortabana i förra veckan, Alexander Isak var så mannen på allas läppar. Mirandés håller till en våning under värdlaget till vardags men gästerna har visat sig väl rustade för att tävla på högsta nivå. I tur och ordning har Midandés slagit ut Celta Vigo, Sevilla och Villarreal. Streckningen på baskerna är brutal, här lockar skrällen oemotståndligt. Både krysset och tvåan ska med i värdejaktens namn!

3. Royal Antwerp – Genk 1

På Bosuilstadion i Belgien handlar torsdagskvällen om ordinarie seriespel. Royal Antwerp ligger fyra tack vare sin pålitliga leverans här i hemmaborgen. 9-2-0 är den rojalistiska resultatraden i Antwerpen. Gästerna ligger åtta pinnar efter Royal och trivs inget vidare på resande fot. Genk har endast tre segrar på tolv försök i egenskap av bortalag, plantskolan fick på näbben med 4-1 mot Gent senast det begav sig i denna spelform. Motsvarande möte slutade med hemmaseger förra säsongen och en repris betalar tillräckligt för att singlas.

4. Heerenveen – Feyenoord 2

Åter till turneringsspel och denna gång avhandlas Nederländska Cupen. Heerenveen tog en portion julmat för mycket och har sackat ihop rejält sedan uppehållet kring nyår. Tre förluster och en oavgjord är facit i seriespelet sedan dess, i cupens åttondel krävdes straffar för att manövrera ut Willem. Att ha sackat ihop är inget man kan anklaga gästerna för. Feyenoord har inte förlorat en inhemsk match sedan mötet med Ajax i Amsterdam i oktober. Dessa kombattanter drabbade samman i Eredivisie så sent som för mindre än en månad, 3-1 till Feyenoord då efter Nicolai Jörgensens dubbla strutar. I dagsläget skiljer sju placeringar i serietabellen och tvåan tycks betala tillräckligt för att spikas.

5. Liverpool Dam – Arsenal Dam 2

Kupongens kvinnliga fägring hämtas från mötet mellan två storklubbar i Women’s Super League. Till skillnad från herrlaget är inte Liverpool särskilt framgångsrika på damsidan. En enda viktoria på tolv omgångar innebär att värdföreningen agerar nästjumbo och bara målskillnaden håller The Reds borta från nedflyttningsplatsen. Arsenal är av en helt annan kaliber och elva triumfer på 14 försök innebär att gästerna har Champions League inom räckhåll. Fem raka segrar i inbördes möten spär på Arsenals enorma övertag. Tvåan är en äkta bank!

6. Zamora – Plaza Colonia 1

Sydamerikansk fotboll avrundar kupongen med motsvarigheten till Europa League. Zamora har startat sitt inhemska seriespel starkt och värdarna i Venezuela har hållit nollan i fyra av sina senaste fem fighter. Plaza Colonia har också sin styrka i defensiven, innan förra veckans torsk mot Racing Montevideo hade gästerna också fyra raka nollor bakåt. Uruguayanerna löser max ett kryss på Estadio Agustín Tovar. 1X.

7. Independiente – Fortaleza 1

Prestigen är stor när argentinare och brassar ska göra upp i Avellaneda. Independiente ligger i mitten av sin inhemska Superliga där fem poäng behöver plockas in för nytt avancemang till Copa Sudamericana. I hemmaborgen är värdarna starka, senast det begav sig på denna matta fick Rosario sina fiskar varma i form av en 5-0-torsk. Fortaleza kom nia i Série A efter att på sydamerikanskt vis varit mycket bättre hemma än borta. Gästerna vann endast fyra av 19 bortamatcher i Brasiliens finrum och i Argentina finns inga större chanser till stöld. Fortaleza har betydligt sämre chanser än vad streckningen antyder. Ettan är en given spik!

8. Cusco FC – Audax Italiano 1

Vi stänger butiken i Peru där Cusco FC har det motigt för tillfället. Säsongen har inletts i moll med dubbla torsk och målskillnaden 2-5. Besökarna från Chile har däremot inlett med dubbla triumfer men Audax Italiano har då lirat hemma i Santiago. På bortabana har chilenarna tre raka förluster, alla tävlingar inräknade har Audax blott en vinst på resande fot sedan juli månad. Ovisst är bara förnamnet, ettan lockar mest men det är inte läge att vara snål i Peru.

 

Banken! – Arsenal D

Senaste motsvarande möte slutade med en förkrossande 5-1-seger och nu när Liverpool går kräftgång finns ingenting att tveka på.

Skrällen! – Mirandés

Om man kan slå ut både Sevilla och Villarreal, varför skulle inte Mirandés även kunna slå ut Real Sociedad då?

Systemen i textform:

36 rader
1. Milan – Juventus 2
2. Sociedad – Mirandés 1×2
3. Royal Antwerp – Genk 1x
4. Heerenveen – Feyenoord 2
5. Liverpool D – Arsenal D 2
6. Zamora – Plaza Colonia 1x
7. Independiente – Fortaleza 1
8. Cusco FC – Audax Italiano 1×2

144 rader
1. Milan – Juventus x2
2. Sociedad – Mirandés 1×2
3. Royal Antwerp – Genk 1x
4. Heerenveen – Feyenoord x2
5. Liverpool D – Arsenal D 2
6. Zamora – Plaza Colonia 1x
7. Independiente – Fortaleza 1
8. Cusco FC – Audax Italiano 1×2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100