Topptipset 13/3: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 13 mars 2020

              Annons:

Fredagens Topptips består av matcher från sex olika länder och det är svårt att inte adressera elefanten i rummet. Coronaviruset fortsätter att breda ut sig och nu har all fotboll i La Liga och Serie A ställts in medan det ska vara tomma läktare i flera andra ligor. Speciella förutsättningar således, men visst siktar vi mot 8 rätt!

Spelstopp: 20.29

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Real Madrid – Eibar LOTTAS

På grund av att La Liga ställt in samtliga matcher de närmaste två veckorna kommer denna match lottas med bollfördelningen 12-2-2. Det motsvarar 75-12,5-12,5 i procent. Avvakta spelstopp och se vart värdet hamnar.

2. Lyon – Reims 1

Det var nog inte så många som trodde att Reims skulle ligga före Lyon i tabellen efter 28 omgångar, men där är vi nu efter att Reims besegrat Brest med 1-0 samtidigt som Lyon fick stryk av Lille med samma siffror. OL skulle egentligen ladda inför årets viktigaste match, returmötet mot Juventus nästa vecka, men efter att Rugani testats positivt för Corona lär den matchen inte spelas. Således kan de ha fullt fokus på denna uppgift. Ligasegrar behövs om det ska bli Europaspel kommande säsong. Reims har bara vunnit en bortamatch sedan dagen efter lucia och bör få det svårt här trots att matchen spelas inför tomma läktare. Ettan spikas trots viss överstreckning.

3. Fortuna Düsseldorf – Paderborn 2

Det kommer inte vara någon publik i Bundesliga heller en tid framöver och därför spelas den otroligt viktiga bottenmatchen mellan Fortuna Düsseldorf och Paderborn utan supportrar. Gästerna ligger allra sist i tabellen efter fyra raka förluster och med sex poäng upp till kvalplatsen krävs det segrar snarast. Fortuna Düsseldorf är det lag som ligger på kvalplatsen och därmed skulle en hemmaseger här hänga av Paderborn helt från kampen om nytt kontrakt. Paderborn vann höstmötet mellan lagen och kommer råtaggade till matchen. Att ingen publik tillåts talar till dessutom deras fördel. Tvåan streckas alldeles för lågt och är ett tecken som måste ritas ned. Alla tecken är dock säkrast.

4. Fulham – Brentford 2

Allt talar för att det kommer komma ett besked om att publik även förbjuds i de engelska ligorna. Därmed kan detta huvudstadsderby komma att spelas inför tomma läktare. Det är inte vilket derby som helst, båda lagen tampas om en plats i nästa års Premier League. Brentford krossade Sheffield Wednesday med hela 5-0 senast och har en enormt hög högstanivå. Ändå streckas de upp som underdogs av svenska folket. Fulham är visserligen seriens bästa hemmalag och ligger fyra pinnar före Brentford i tabellen. The Cottagers har dock varit ojämna mot slutet, minns bara 0-3 mot Barnsley för en månad sedan. Till dessa priser spelas X2.

5. Motherwell – Aberdeen 2

Över till Skottland där vi ska titta till ett toppmöte i Premiership. Celtic och Rangers lär sluta etta och tvåa i serien, men där bakom slåss Motherwell och Aberdeen om tredjeplatsen. För tillfället är det Motherwell som innehar den prestigefyllda placeringen, men formen är usel med endast en vinst på de tio senaste tävlingsmatcherna. Aberdeen ser hetare ut och faktum är att gästerna bara torskat fyra av 15 bortamatcher under ligasäsongen. Hamnar tvåan under 40 procent är det därifrån det ska streckas.

6. Shelbourne – Waterford 1

I den irländska huvudstaden ska en match från den femte omgången av den inhemska ligan gå av stapeln. Shelbourne är nykomlingar i serien men har inte visat någon respekt. Segrar mot Cork City och St. Patricks har varvats med knappa förluster mot Bohemians och Dundalk. Inget att skämmas för alls. Nu ska de ta sig an Waterford som också står på två segrar och två förluster. Värdet verkar hamna till vänster och på denna mycket kluriga kupong gör det att spiken på Shelbourne då lockar klart mest. Nykomlingar brukar sprattla till i början av säsonger. Etta!

7. Racing Santander – Lugo LOTTAS

Matchen lottas och bollfördelningen är inte klar när denna text skrivs. Avvakta spelstopp och se vart värdet finns.

8. Solihull Moors – Harrogate Town 1

Två topplag i National League får sista ordet. Solihull Moors ligger inför helgens omgång på sjundeplatsen, som är den sista placeringen som ger spel i playoff mot League Two. Hemmaspelet har varit strålande med raden 12-1-6. Nu väntar dock ett väldigt kompetent motstånd. Harrogate är tvåa i serien och jagar serieledarna Barrow som plockat fyra pinnar fler. Gästerna har bara förlorat en match under hela 2020 och blir en hård nöt att knäcka. Börja med ettan, men på större system plockas tvåan med då Solihull Moors sällan kryssar på hemmagräset.

 

Banken! – Sevilla

Roma har en hel del viktiga pjäser borta och då får de vinröda svårt att hävda sig mot ett lag av Sevillas kaliber. Värdarna har en bred och fin trupp som mycket väl kan gå hela vägen i turneringen. Trolig etta.

Skrällen! – LASK Linz

Linz ska inte underskattas. Det är trots allt ett lag som besegrat lag som AZ, Sporting och PSV på hemmagräset denna säsong. Då ska inte United känna sig säkra på en triumf. Ettan är ett måste att ha med.

Systemen i textform:

36 rader
1. Real Madrid – Eibar 1×2
2. Lyon – Reims 1
3. F.Düsseldorf – Paderborn 1×2
4. Fulham – Brentford x2
5. Motherwell – Aberdeen 2
6. Shelbourne – Waterford 1
7. Racing Santander – Lugo 1x
8. Solihull – Harrogate 1

144 rader
1. Real Madrid – Eibar 1×2
2. Lyon – Reims 1
3. F.Düsseldorf – Paderborn 1×2
4. Fulham – Brentford x2
5. Motherwell – Aberdeen x2
6. Shelbourne – Waterford 1
7. Racing Santander – Lugo 1x
8. Solihull – Harrogate 12

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100